Eerlijk voelt heerlijk

Vrolijke, stijlvolle kinderkleding met een mooie kwaliteit. Martine is een bezige bij. Ze is oprichtster van ‘Eerlijk voelt heerlijk’ en timmert hard aan de weg om het kopen van eerlijke kinderkleding aantrekkelijk te maken. Eerlijkheid vindt ze erg belangrijk en dan gaat het dus om eerlijkheid in alle facetten: naar jezelf, naar de natuur en naar anderen. Dat zit allemaal verweven in haar winkelconcept.

In deze webshop met eerlijke kinderkleding kun je terecht voor jongens én meisjes. De maten gaan tot en met maat 140. Misschien ken je nog niet alle merken, maar dan raad ik je juist aan om eens een kijkje te nemen. Het is fijn om te shoppen wetende dat degene die de collectie samenstelt al voor je heeft gecheckt van watvoor materiaal de kleding is gemaakt, waar het is gemaakt en door wie. Heerlijk!

Een onderonsje met een bezige mama

Allemaal eerlijke kinderkleding! Wat versta je daaronder?
Onder eerlijke kinderkleding versta ik kleding die gemaakt is van een eerlijke stof (biologisch katoen) en in een verantwoord productieproces. Ik zal kort duidelijk maken wat het verschil is tussen de traditionele katoenteelt en de teelt van biologisch katoen. Bij de traditionele katoenteelt maakt men gebruik van chemische (bestrijdings)middelen en worden voor de kleuring van katoen vaak verfstoffen met zware metalen gebruikt. Niet duurzaam dus! Bij de biologische katoenteelt gebruiken ze natuurlijke compost en natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Verder gebeurt de kleuring van de katoen ook op natuurlijke basis. Biologisch katoen is daardoor beter voor het milieu en ook voor de gezondheid van de katoenarbeiders en voor jou en je kind!

Van een verantwoord productieproces kun je spreken als de arbeiders onder veilige omstandigheden kunnen werken èn een eerlijk loon ontvangen voor het werk dat ze verrichten. Uiteraard zijn er geen kinderhanden aan te pas gekomen bij het vervaardigen van de kleding!

Als zowel de katoenteelt en het productieproces in orde zijn, kun je pas spreken van eerlijke kleding!
Weet je nog wat de aanleiding was waardoor je gegrepen werd door eerlijke kleding?
Ja, dat weet ik nog wel. Ik ga daarvoor 10 jaar terug in de tijd. Ik was op vakantie in Afrika en bezocht daar ook de townships waar de mensen een leven leiden dat wij ons niet kunnen voorstellen. Ik zag daar veel moeders die hun kinderen geen toekomst konden bieden. Dat greep me aan en dat gevoel heeft me nooit meer losgelaten. Toen ik niet veel later zelf moeder werd versterkte dat het gevoel om ooit iets te doen voor de moeders in Afrika. Ik kwam in aanraking met het project van Global Mamas waar moeders in Afrika een eerlijke kans krijgen om een goed bestaan op te bouwen. De moeders binnen dit project maakten de mooiste jurkjes en ik kocht ze voor mijn eigen dochter. Het stond haar prachtig en het gaf mij zo’n goed gevoel om iets te kunnen doen voor deze moeders. Nu is Eerlijk voelt heerlijk de enige winkel in Nederland die de kleding van Gobal Mamas verkoopt!
Hoe zou je jouw stijl omschrijven?
Eigenlijk is mijn stijl niet 1 stijl maar een combinatie van vele stijlen. Als je naar de kleding in de webwinkel kijkt dan zijn het 4 verschillende merken die ieder hun eigen stijl hebben (Global Mamas, Maxomorra, Liv en Lou, Lily-Balou). Dat vind ik juist leuk, niet iedereen is hetzelfde en bij Eerlijk voelt heerlijk kies je dus de stijl die je het meeste aanspreekt. Ik word van alle merken in de winkel blij en dat is wat ik wil voelen. Ik wil blij worden van de kleding die ik verkoop en dat gevoel wil ik ook doorgeven aan mijn klanten.
Waar moet een merk aan voldoen om in jouw shop te komen?
Ik noemde al dat alle kleding gemaakt moet zijn van biologische katoen en vervaardigd moet zijn in een eerlijk productieproces. Om erop toe te zien dat biologisch ook écht biologisch is (helaas is dit niet altijd het geval ), bestaan er diverse instanties en keurmerken. De meest bekende en belangrijke ‘standaard’ is GOTS (Global Organic Textile Standard), de meeste biokatoenmerken zijn erdoor gecertificeerd. Ik kijk dan ook naar de certificaten die een merk heeft want er is ook veel kleding waar het woordje ‘biologisch’ in staat maar waar helaas niet het hele proces biologisch is. Daar houdt ik niet zo van, je denkt dan namelijk een heel goed product te hebben gekocht maar in werkelijkheid valt dit tegen. Ik wil eerlijk en transparant zijn en je kunt er bij Eerlijk voelt heerlijk dan ook vanuit uitgaan dat de kleding is gecertificeerd.
Wat is je droom voor de shop voor bijvoorbeeld over 5 jaar?
Eerlijkheid staat bij mij hoog in het vaandel. Eerlijk naar de mensen met wie je leeft, naar jezelf maar ook naar de natuur en alle andere mensen op de wereld. Ik geloof erin dat we samen kunnen zorgen voor een mooiere wereld. Dat begint met bewustwording bij jezelf. En vanuit die bewustwording verantwoordelijkheid nemen. Ik hoop dat ik de komende 5 jaar heel veel invloed mag hebben op het bewustwordingsproces van mensen en dat mensen daardoor meer gaan kiezen voor eerlijke kleding.
Kleding die niet alleen heerlijk voelt aan je lijf maar ook in je hart!
En natuurlijk hoop ik dat ik over 5 jaar uit ben gegroeid tot een bedrijf dat bij heel veel mensen bekend is en dat ik mijn winkel kan uitbreiden met nog meer eerlijke merken!

Thank you! Martine Stijnen-Hermkens, eigenaresse van Eerlijk voelt heerlijk.
En verder: moeder van 3 kinderen, juffrouw van een kleutergroep, consulente van Kaatje Katoen.!

jurk eerlijk voelt heerlijk

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik Eerlijk voelt heerlijk vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.