Fabulous FairFashion

For all the ladies! Houd je van mooie mode, goede kwaliteit en ben je misschien ook nog een tikkeltje eigenzinnig? Neem dan eens een kijkje in de webshop van Fabulous FairFashion.

De kleding is fairtrade en voorzien van een keurmerk. Dat is natuurlijk altijd fijn als je zeker wilt weten dat de kleding onder eerlijke omstandigheden is gefabriceerd. Maar bovenal is de kleding erg mooi en kun je zowel voor basics als voor meer bijzondere kledingstukken terecht bij Fabulous FairFashion.

Een onderonsje met bewuste fashionita

Hoe eigenzinnig ben je zelf?
Ik houd van fashion. Van kinds af aan ben ik er mee bezig. Het laat je er goed uitzien én het zegt iets over wie je bent. Er is ook een keerzijde, want fashion heeft veel effect op het milieu en op het leven van de mensen die het maken. Ik wilde het anders, een verschil maken, de wereld verbeteren met mijn fashion en een bijdrage trachten te leveren aan de makers van de kleding zodat ook zij er van kunnen genieten.
De combinatie van mijn stylingachtergrond, mijn passie voor fashion en mijn liefde voor alles wat leeft en groeit, maakt mijn eco en fair fashion kleding stijlvol. Het voelt lekker en je maakt ook echt een verschil, het laat je er je niet alleen goed uitzien maar geeft ook nog eens een goed gevoel!
EigenZINNig Amsterdam wil inspireren om bij te dragen aan een voor iedereen beter leefbare wereld. Dat draagt beter en daar worden de mensen die het maken ook beter van. Ook jij kunt kiezen om de wereld te verbeteren, elke keer als je een kledingstuk koopt.
Hoe kwam je op het idee?
“Mijn ogen werden geopend toen ik de film ‘China Blue’ zag over de kledingproductie in China. Deze film geeft een schokkend beeld van het dagelijks leven van een 16 jarig meisje dat in een jeansfabriek werkt als draadjesknipper. Toen ik dit zag, dacht ik: hier wil ik niet aan meewerken! Waarom zouden anderen lijden voor ons plezier? Daar ga ik iets aan doen en ben eigenZINNig Amsterdam begonnen.
Waar let je op bij het plaatsen van producten?
We hebben fashion merken met ieder hun eigen stijl en verhaal: alle merken verhandelen volgens het fair-trade principe en als extra zijn ze voorzien van keurmerken en eco-friendly. Sommige merken steunen ook goed doelen.
De kleding moet fashionable zijn: stijlvol, zowel vrouwelijk als stoer en met een goede prijs- en kwaliteitsverhouding. (goedzittende) draagbare kleding met een perfecte pasvorm en een fraaie afwerking en het liefst van natuurlijk materialen. Unieke en mooi uitgewerkte modellen die een tikkeltje opvallen om je eigen individualiteit (individuele look of waarmee je een eigen stijl kunt creëren) te kunnen uitstralen.
Oftewel: of de kleding gemaakt is met liefde en respect voor mens, dier en milieu.
Wat is de meest populaire categorie in de shop?
Eigenlijk wel alle categorieën. De collectie heeft een scala aan stijlen van “basic tot en met design’ en die goed te combineren zijn. De collectie zal zich dan ook verder uitbreiden met meer eigenzinnige merken.
Shirts en tops worden het meest verkocht en dat heeft te maken met de pasvorm, een goede pasvorm brengt met zich mee dat je er langer mee doet. Eigenlijk moet een item niet te modegevoelig zijn en passen bij de drager.
Voor wie zijn de items van Eigenzinnig het meest geschikt?
Voor eigenzinnige ‘wereldverbeterende’ vrouwen die er goed uit willen zien en zich goed willen voelen bij wat ze dragen.

Thank you! Sylvia Ludwig, eigenaar!

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik Fabulous FairFashion vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.