Fairly Dressy

Jurkjes! Ik ben er gek op! En heel veel vrouwen met mij. Ze zitten comfortabel en met de juiste pasvorm lijkt alles op precies de juiste plek te zitten. Zo kun je stijlvol voor de dag komen. Bovendien zijn de Fairly Dressy fans het er duidelijk over eens dat de stoffen van deze jurken de zachtste ooit zijn.

Bij Fairly Dressy vind je jurken van een hoge kwaliteit die je dus lang met stijl kunt dragen. Ook het verhaal achter Fairly Dressy draait om duurzaamheid. Bij Fairly Dressy gaan ze zelfs all the way. Ze proberen namelijk zoveel mogelijk producten fairtrade te produceren en de jurken van biologische stoffen te maken. Dat de jurken dan ook nog gewoon in Nederland worden gemaakt maakt ze helemaal bijzonder.

Naast jurken kun je bij Fairly Dressy ook shoppen voor sieraden, tassen en originele accessoires. Ze zijn allemaal origineel en zijn stuk voor stuk eyecatchers. Bijvoorbeeld de armbanden met pauwen, de lederen handtassen met jaren ’70 ontwerp en een knusse sjaal van zuivere scheerwol.

Een onderonsje met een mode onderneemster met stijl

Hoe is Fairly Dressy ooit ontstaan?
Ik ben ‘fan’ van de draagbare jurkjes van de bekende merken King Louie, tante Betsy, maar ook van Hema en Miss Etam. Omdat ik bewuster omga met mijn consumeren, wil ik de jurken van biologisch katoen en ook nog eens fair trade. Maar ik kon de ‘groene’ variant niet vinden! Zo is het idee ontstaan een ecologisch jurkje te ontwerpen die representatief is, mooi afkleedt en ook nog lekker zit!
Naast de jurken verkoop ik fairtrade sieraden en accessoires. Sinds kort zijn er met de hand gebreide cols en sjaals te koop in zuivere eco wol. Alle artikelen bij Fairly Dressy zijn ecologisch, fairtrade of allebei. Daarnaast probeer ik zo milieuvriendelijk mogelijk te werken. De verpakking en visitekaartjes zijn van gerecycled papier met milieuvriendelijk stempelinkt. De webshop maakt gebruik van klimaatneutrale hosting.
Wie maakt de jurken en waar worden deze makers op geselecteerd?
De jurk is samen met een coupeuse en de patronenmaakster ontworpen. Vervolgens zijn de jurken in een naaiatelier in Nederland gemaakt. Dus géén productie in een lageloonland en géén onnodige transportkosten en bijbehorende vervuiling.
Een aantal jurken heeft een uniek bloem borduursel met de handgemaakt door een vrouwengroep uit Santiago Atitlán in Guatemala.
In samenwerking met Just Apparel is het Fairly Dressy borduursel ontstaan dit heeft een jaar geduurd. Just Apparel is een Amerikaanse organisatie. Een initiatief van twee International Humanity Foundation vrijwilligers, ze zijn lid van het Amerikaanse Fairtrade Federation. Just Apparel werkt inmiddels met 23 vrouwen in Guatamala en het aantal groeit gestaag.
Aan welke eisen voldoen de materialen?
De jersey stof van de Fairly Dressy jurken zijn GOTS gecertificeerd. Global Organic Textile Standard (GOTS) is een internationale standaard voor biologisch textiel. Door de hele keten wordt voldaan aan de strenge standaarden voor biologische katoenteelt. Deze wereldwijde standaard voorziet onder meer in gebruik van milieuvriendelijke middelen en waterzuivering bij de fabrieken. De GOTS certificering vereist daarnaast de naleving van sociale criteria bij de katoenteelt en de verwerking tot stof. Het gaat om zaken zoals minimumloon, geen kinderarbeid en veilige en schone werkomstandigheden.
De sieraden en accessoires zijn fairtrade. Een goed voorbeeld zijn de tassen uit Afghanistan, circa 30% van de opbrengst gaat direct naar de makers van de tassen.
Bij wie zijn de Fairly Dressy jurkjes het meest populair?
Bij vrouwen die bewuster omgaan met hun consumeren.
Wat is je droom voor Fairly Dressy?
De droom is dat Fairly Dressy een bekende naam wordt voor ‘eco’ kleding en fairtrade artikelen en dat ik op deze wijze een bijdrage kan leveren aan de eerlijke handel en het bewuster consumeren.

Thank you! Karine van der Meulen, eigenaar van Fairly Dressy!

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik Fairly Dressy vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.