Froy & Dind

Froy & Dind is zo’n merk waarvan er meer zouden moeten zijn. Dit label uit België combineert unieke, stijlvolle en comfortabele mode met hoge duurzame en sociale normen. Om in alle opzichten blij van te worden!

Love, Peace & Joy is één van de shops in Nederland die zelf enorm fan zijn van dit duurzame merk. Zij verkopen sinds een aantal jaren de dameskleding van dit 100% organic label. In gesprek met eigenaresse Ellen over de keuze voor dit merk…

Een onderonsje met een Froy & Dind fan

Waar en wanneer heb je Froy & Dind ontdekt?
Oei, dat is al weer een paar jaar geleden. Toen verkocht ik vooral de cadeautjes van Froy & Dind in mijn webshop. Volgens mij was het zelfs het allereerste merk dat ik inkocht! Toen had Froy & Dind nog maar een hele kleine collectie kleding, met name voor baby’s. Inmiddels zijn ze enorm gegroeid. Net als wij zelf, dus we groeiden eigenlijk met hen mee. Elke keer als we op inkoop gaan bij Froy & Dind zijn we weer verbaasd, of eigenlijk blij verrast, over de steeds vernieuwende collecties. Inmiddels hebben we een trouwe schare Froy & Dind fans om ons heen verzameld, want velen die het eenmaal kennen willen niet anders meer.
Wat is er zo bijzonder aan Froy & Dind?
Keer op keer ben ik onder de indruk van de werk- en denkwijze van Froy & Dind. Het is één van de weinige merken die ik ken die duurzaamheid zo uitstraalt en doorvoert in alle processen. Zij doen enorm veel om mens en milieu te ontzien, terwijl ze tegelijkertijd een topkwaliteit en goede ontwerpen neerzetten.
Welk item is je favoriet?
We hebben natuurlijk nog een paar fijne dameskledingmerken in ons assortiment, maar elk seizoen kies ik er toch wel minimaal één van Froy & Dind uit voor in mijn eigen kast. Er zijn altijd een paar jurkjes met lange mouwen, waar ik zelf –als koukleum- in de winter gek op ben en in de zomer kies ik vaak voor een heerlijk luchtig halterjurkje, ideaal voor vakanties en het materiaal draagt zo prettig als het warm is. De jurkjes en rokjes vallen echt goed om een vrouwelijk figuur, maar er is er altijd minimaal één die meteen zo als gegoten zit dat ik hem niet meer uit wil doen. Van najaars-/wintercollectie 2016 was dat het jurkje ‘Emilia’, gemaakt van gerecyclede petflessen. De jurk is zó zacht en met een mooi botanisch printje. Het draagt toch net iets fijner als je weet dat er geen chemicaliën aan te pas zijn gekomen.
Wat houdt de GOTS certificering ook alweer in?
Froy & Dind is GOTS gecertificeerd. Dat betekent dat het katoen is geteeld op een biologische wijze zonder chemische pesticiden. Froy & Dind garandeert hiermee dat de kleding die zij leveren voldoet aan de standaard die GOTS stelt. De belangrijkste punten hiervan zijn dat de stof voor minimaal 70% uit biologisch geteelde natuurlijke vezels moet bestaan om het label ‘made with organic’ te mogen dragen en zelfs 95% als er ‘organic’ op staat.
Naast dat de grondstoffen biologisch geteeld moeten zijn, worden er ook eisen gesteld aan de verwerking van de grondstoffen. Zo mag kleding alleen een GOTS-label dragen als er enkel gebruik is gemaakt van verfprocessen die voldoen aan strenge eisen op gebied van niet-giftige stoffen en milieuvriendelijkheid. Nikkel, PVC of chroom mogen er niet aan te pas komen. Ook worden er sociale eisen gesteld die de rechten van de medewerkers op de plantages en in de fabrieken behartigen.
Tot slot worden er ook nog kwaliteitseisen gesteld aan GOTS-gecertificeerde kleding zoals kleurvastheid en krimpwaardes van de stof. Het komt er op neer, dat wanneer jouw kledingstuk een GOTS-label heeft, je er met een gerust hart vanuit kunt gaan dat je een milieubewust, fair trade én kwalitatief goed artikel in huis gehaald hebt.

Thank you! Ellen, eigenaresse van Love, Peace & Joy!

froy-dind-jurkjes-eco-duurzaam-kledingmerk

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik Froy & Dind vind. Tot nog toe heeft 1 andere ecomama een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

  1. Marjanne Buijs says:

    Niet alleen voor ecomamas maar ook voor ecoomas, heel erg leuk !!!

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.