Granny’s finest

Eenzaamheid onder ouderen is een heel serieus probleem in Nederland. Een verborgen probleem omdat we in de huidige maatschappij niet echt oog hebben voor ouderen. Gelukkig zijn er jonge ondernemers die flink de handen uit de mouwen gestoken hebben. Granny’s Finest is een ‘social enterprise’, oftewel een onderneming met een maatschappelijke missie.

Granny’s Finest is een modemerk. De producten worden gemaakt door ouderen die tijdens gezamenlijke handwerkbijeenkomsten breien. De sjaals, mutsen en handschoenen worden ontworpen door jonge creatieve talenten en gemaakt door ouderen.

Een onderonsje met een fan van oma

Hoeveel handwerkclubs van grannies zijn er nu?
Momenteel zijn er 35 handwerkclubs door het hele land ‘and counting’ want we zijn druk bezig om nieuwe clubs op te zetten.
Hoe wordt zo’n club begeleid?
Bij elke club hoort een of meerdere clubvrijwilliger(s), zij delen de handwerkpakketjes uit, houden de aan- en afwezigheid bij en communiceren met het hoofdkantoor.
Het productieproces verloopt heel sociaal en fair, maar in hoeverre wordt er op de ecologische voetafdruk gelet qua materialen?
We maken gebruik van natuurlijke garens zoals wol en katoen. Zo zijn de garens uit de babycollectie en fur collectie GOTS-gecertificeerd en willen we stap voor stap meer duurzame garens toevoegen aan het assortiment.
Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze producten een lange levensduur hebben. Zo bestaat het grootste deel van onze collectie uit basics in naturel tinten die langer dan één modeseizoen meegaan. Dit zien we ook als een manier van duurzaamheid. Producten die niet verkocht worden of waar een foutje in zit kunnen we ook weer eenvoudig uithalen waardoor de garens weer voor een nieuw product gebruikt kunnen worden.
Welk product is het meest populair bij de klanten?
We hebben een aantal klassiekers die al vanaf het ontstaan van Granny’s Finest in de collectie zitten zoals bijvoorbeeld de kabelsjaals ‘Marie’ en ‘Teun’. De klassieke kabel is voor velen herkenbaar en echt een typische sjaal van oma. Daarnaast is hoofdband ‘Babs’ populair onder dames die een muts te sportief vinden maar wel graag warme oren willen hebben op een stijlvolle manier.
Welk product vinden de grannies het leukste om te maken?
Dat verschilt per granny, de ene heeft behoefte aan meer uitdaging dan de ander. Maar over het algemeen maken de meeste dames het liefste sjaals, deze breien lekker weg en zijn wat meer recht toe recht aan dan een muts die vaak rondgebreid moet worden. Ook geven veel grannies de voorkeur aan lichte kleuren omdat ze deze beter kunnen zien.
Bij welk granny verhaal smolt je even helemaal weg?
In ons nieuwe jubileum magazine staat een heel mooi interview met de 94-jarige granny Wil Kruijt. Zij blikt heel tevreden terug op een liefdevol leven. Het is mooi om te zien hoe positief en actief deze dame in het leven staat. Een voorbeeld voor velen! Het magazine is te bellen via onze webshop.

Thank you! Niek van Hengel, co-Founder!

Een filmpje van deze lieve ondernemers

Dit filmpje is door Granny’s Finest zelf gemaakt voor hun 5-jarig jubileum. Ze hebben zelfs hun eigen Youtube kanaal, daar kun je alle filmpjes bekijken.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik Granny’s finest vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.