Kind Zo Blij

Eerlijk geproduceerde kleding, gemaakt van bio stoffen, een hoog geitenwollensokken gehalte?! Zeker niet! Kind zo blij heeft de leukste vrolijke en duurzame kinderkleding voor kinderen in de maat 50 t/m 140. De unieke merken worden met veel zorg uitgekozen door mama’s Nelleke en Stella.

Deze webwinkel en winkel verkoopt naast de kleurrijke kleding vele kleine cadeautjes en hebbedingen voor kinderen. Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op de website van Kind zo blij. Of bezoek het scheefste winkelpand in het gezellige Dordrecht!

Een onderonsje met supermama Stella

Hoe kwamen jullie op het idee van Kind Zo Blij?
Alle berichten uit de kledingindustrie zijn zo verontrustend. Het bleef aan mij knagen. ‘Kinderkleding gemaakt door kinderhanden en onder slechte omstandigheden’. Dit wilde ik anders doen. Eerlijke kleding, van een goede kwaliteit en gemaakt van biologisch katoen. Het eerste half jaar verkocht ik alleen kleding voor jongens. In de zomer van 2015 is Nelleke in het bedrijf gekomen en zijn we samen het bedrijf gaan voortzetten. Naast de webwinkel zijn we een winkel gestart in het centrum van Dordrecht. Eerst als shop in shop bij een duurzame kinderwarenhuis. Elke dag kregen we de vraag of wij meidenkleding wilden gaan verkopen. Dit zijn we gaan doen! En sinds september 2016 is onze droom uitgekomen om een echte eigen winkel te starten.
Wat zijn jullie eisen als je kledingstukken inkoopt?
Onze o-zo strenge keuring:

  • De kwaliteit van de kleding moet goed zijn. Als een kind uit kleding gegroeid is kun je de kleding doorgeven aan broertjes, zusjes, neefjes…
  • De kleding moet onder goede omstandigheden gemaakt zijn en/of van biologische materialen gemaakt zijn.
  • De kleding moet comfortabel zitten. Zachte stoffen en geen strakke kraagjes, mouwtjes en tierelantijntjes. Kleding waarin een kind zich vrij kan bewegen.
  • Fijn als de kleding vrolijk en speels is.
Hoe zou je jullie style omschrijven?
Vrolijke, hip, comfortabel
Welk merk is het meest populair?
Duns Sweden blijft leuk met haar gezellige printjes, nOeser is populair omdat het een goed unisex merk is, Six Hugs and Rock’n Roll door de stoere printjes en sterke stoffen, Lily-balou door de retro style en… voor iedereen wat wils.
Waar wordt jij als een kind zo blij van?
Stella: Een vrije dag met manlief en mijn kinderen. Geen afspraken en maar zien wat de dag ons brengt. Reizen, zon, sushi, onze caravan, ballet, grote koppen thee, een warm bad en veel, heel veel knuffelen met mijn kinderen.
Nelleke: Lekker eten, films kijken met de kinderen op de bank onder een dekentje, mijn sleurhut in Zeeland, dansen, vakanties, koken, kletsen en vooral veel lachen.

Thank you! Stella Koekkoek en Nelleke de Valk, eigenaresses van Kind Zo Blij!

Wist je dat oprichtster Stella ook gastblogster is bij ecomama.nl? Ze schreef onder andere over herbruikbare knijpzakjes.

leuke duurzame eco winkel bergstein laarsjes webshop bestellen
leuke duurzame eco winkel bergstein laarsjes webshop bestellen

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik Kind Zo Blij vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.