Kindred Spirits

Kindred Spirits betekent ‘gelijkgestemden’. Het is een lifestyle merk uit Amsterdam, maar als je hun producten ziet, zie je de liefde voor de wereld. Kleuren, vormen en toch heel praktische stevige basics maken van Kindred Spirits een heel ‘eigen’ merk. Zo’n merk waar je direct verliefd op kunt worden. Waarbij je zin krijgt om je tas te pakken en te gaan reizen, mensen te ontmoeten en verrassingen op je pad te laten komen. En tegelijk waarin je je zo thuis voelt omdat het past bij hoe jij in het leven staat. Kleurrijk, praktisch en authentiek.

Het is een lifestyle merk omdat de producten onwijs uiteenlopen. Je vindt van dit merk laarsjes, vloerkleden, rugtassen, sieraden, opbergmanden en nog veel meer. Als je een van hun producten ziet herken je het direct.

Het duurzame karakter zit in het bij elkaar brengen van werelden en oude materialen een nieuw leven geven. Oprichters Martijn en Jovanna delen hun verhaal.

Een onderonsje met lovely business hippies

Een merk voor ‘dreamers, life lovers and free spirits’, wie kwam er op dat idee?
Het idee kwam op ons pad tijdens een van onze reizen. Bij onze laatste stop in Marokko ontdekte we een oude laars gemaakt van leer en traditionele kilim tapijten. De laars heeft ons geïnspireerd en samen met het verlangen om mooie dingen te creëren werd zo in 2010 Kiboots geboren. Alsof al onze passies ineens samen kwamen in iets tastbaars! Onze liefde voor reizen, het ontmoeten van bijzondere mensen en het ontdekken van mooie lokale en met aandacht gemaakte stoffen en producten vormden samen het merk, wat vandaag de dag Kindred Spirits heet. Het merk is een reflectie van onszelf en wat wij het liefste doen.
Waar herken je de producten van The Kindreds aan?
Doordat de producten zijn geïnspireerd op onze reizen zie je in de meeste ontwerpen materialen terug die wij onderweg hebben gevonden, zoals handgeweven stoffen of de vintage kilim tapijten. Kindred Spirits combineert lokale ambacht en culturele patronen en structuren voornamelijk met leer of katoen. Wij maken zoveel mogelijk gebruik van onbewerkte en rauwe materialen. Vakmanschap, karakter en een etnische twist, daar herken je Kindred Spirits aan.
Wat doen jullie aan duurzaamheid om de wereld een mooiere plek te maken?
Tijdens het produceren en het samenstellen van onze collecties proberen we op allerlei manieren ons steentje bij te dragen. We werken samen met lokale ambachtslieden en creëren daar waar mogelijk werkgelegenheid. We produceren in Europa, omdat dit past bij onze visie op duurzaamheid. Ook vinden wij het ontzettend gaaf om materialen te hergebruiken en een tweede leven te geven, van bijvoorbeeld upcycling van oude Marokkaanse tapijten in onze boots, tassen en kussenslopen tot aan de vulling die in de kussens zit.
Waar worden de producten gemaakt en door wie?
Ons atelier is in Turkije, een in dorpje in de buurt van Istanbul, en wordt gerund door een familie die we met grote regelmaat bezoeken. Het is fijn om zo nauw contact te hebben, omdat we op kleine schaal produceren en zo makkelijk aanpassingen kunnen doen of kunnen experimenteren met nieuwe ontwerpen.
Wat voor producten vinden we in het assortiment?
Door de groei van ons assortiment hebben wij er voor gekozen om verder te gaan als Kindred Spirits. We verkopen nog steeds onze unieke one of a kind kilim boots, maar sinds kort zijn er ook andere laarsjes en in de zomer doen we bijvoorbeeld sneakers en/of sandalen. Naast footwear hebben we een home collectie, tassen, accessoires, sierraden en gifts. De home collectie bestaat uit vele soorten en maten tapijten, kussenslopen en andere home accessoires. We hebben steeds weer nieuwe ontwerpen tassen en rugzakken. Kiboots stond ook bekend om haar poncho’s en die collectie hebben we inmiddels uitgebreid met sokken en sjaals. Voor ieder wat wils dus!
Wat is een echte klassieker?
De kilim boots blijven echte klassiekers, maar onze kilim rugs zijn ook echt een all-time favourite!
Heb je een typische Kindreds styling tip voor ons?
Basic met prints, modern met etnisch, stijlvol met een eigenwijze twist. Combineren van verschillende stijlen, zowel in je huis als in je outfit. Vooral doen waar jij je lekker bij voelt en je vrij voelen om te laten zien wie jij bent!

Thank you! The Kindreds, Martijn & Jovanna (founders)!

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik Kindred Spirits vind. Tot nog toe heeft 1 andere ecomama een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

  1. Lisa says:

    Ik heb net op de website gebladerd en ik vind de producten heel goed. Mocht ik in de nabije toekomst weer een rugzak nodig hebben, dan zal ik hem daar zeker kopen.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.