Lotika

Bamboe sokken, ondergoed van biologisch katoen en vegan schoenen. Basics met allemaal een duurzame basis. Niet alleen duurzaam in de basis qua materiaal, maar ook in hoe het geproduceerd wordt, fairtrade. Want duurzaamheid is breder dan alleen het product. Bij échte duurzaamheid heb je oog voor de hele productieketen.

Oprichtster Jeannine van Lotika.nl heeft al meer dan tien jaar ervaring. Ze kan de brug slaan tussen het duurzame aanbod en behoeftes van klanten die duurzaam willen shoppen. Want de schoenen, boxershorts, shirts en sokken zijn ook stijlvol en passen in jouw modebewuste garderobe. Zo weet je in elk geval zeker dat je basis items helemaal duurzaam zijn.

Wie weleens geprobeerd heeft duurzame kleding te kopen heeft vast ook weleens ervaren hoe moeilijk het is om bijvoorbeeld eco schoenen te vinden. Met de Ethletics, die je bij Lotika kunt kopen zit je daarvoor ook goed.

Een onderonsje met een van de pioniers van duurzame shops

Lotika bestaat al een tijdje, wat is er veranderd sinds je begonnen bent?
Lotika is in 2007 gestart met de verkoop van fair trade schoenen met FSC keurmerk voor het rubber van het merk Ethletic. Dit via de webwinkel en als groothandel via winkels met een duurzaam concept.
Het assortiment is geleidelijk uitgebreid met fair fashion sokken, ondergoed en lingerie, en shirts voor dames en heren. Ook lifestyle producten zoals warmwaterkruiken met FSC keurmerk en fair trade condooms behoren tot het assortiment.
De laatste jaren zijn de groothandelsactivitieten afgebouwd en richt Lotika zich via haar webshop uitsluitend op consumenten.
We kunnen voor veel basics bij Lotika terecht, welke zijn het populairste?
Ethletic schoenen, bamboe sokken van het merk Thought en ondergoed van het merk Comazo zijn onze toppers.
Welke merken kunnen we zoal vinden in de Lotika webshop?

Voor ondergoed zijn dat Comazo, Thought, Saint Basics, Maathai Organic en Tranquillo. De merken sokken, die we hebben zijn: Albero, Thought, ThokkThokk en Tranquillo. Voor schoenen hebben we één merk met veel keuze: Ethletic.

Waar let je op als je producten inkoopt?
Ik let er op of het product gemaakt is met respect voor mens, dier en milieu.
Ook wil ik zien of het aantoonbaar Fair trade en/ of duurzaam is. Dit wil zeggen of dit via keurmerken of certificeringen aangetoond wordt. Hierbij gaat het om de keurmerken GOTS , Bio katoen, Fair trade, vegan en FSC.
Dan kijk ik of het product past binnen ons concept qua kwaliteit, stijl en vormgeving.
Ook wordt gekeken naar mode, trends, en de prijs.
Wat is de belangrijkste reden voor jouw klanten om juist bij jou te kopen?
Het onderscheidend vermogen van het aanbod op de website tegenover andere aanbieders op de markt. Klanten zijn op zoek naar mooie duurzame, fair trade en/of vegan producten die passen binnen een duurzame lifestyle, naar producten met trendy kleuren en prints.
Tevreden klanten komen graag bij ons terug voor herhalingsaankopen omwille van de goede
kwaliteit van de producten en de service. Klanten kunnen bij elk product de beschikbare informatie lezen. De keurmerken staan ook bij het product vermeld.
In de Lotika webwinkel vinden klanten de antwoorden op veelgestelde vragen. Ook wordt uitgelegd hoe ze de juiste maat kunnen kiezen. Consumenten kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief of vrienden worden van Lotika op Facebook. Klanten kopen in vertrouwen, ook voor de snelle levering en de snelle reactie op e-mails met vragen.
Lotika is oplossingsgericht mocht er onverhoopt toch iets niet naar wens zijn.
Wat zien veel mensen nog over het hoofd bij het kopen?
In het algemeen zouden mensen bewuster naar duurzaamheid en naar de labels in de kleding moeten kijken als ze winkelen. En zich de vraag stellen hoe het kan dat bepaalde kleding zo goedkoop aangeboden wordt. Wanneer de consument geen reële prijs betaalt, is het de maakster van het product die onderbetaald wordt.
Wie zou je graag eens willen voorzien van de mooie producten uit jouw shop?
Ik heb drie vrouwen op mijn lijstje staan om eens te stylen: Katja Schuurman, Mevr Ploumen (ontwikelingssamenwerking) en Koningin Maxima.

Thank you! Jeannine Durwael-Mathy, oprichtster en eigenaresse!

duurzame shirts dames heren kopen

duurzame shirts dames heren kopen

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik Lotika vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.