Natuurstoffen

Bij Natuurstoffen verkopen ze meer dan alleen stoffen van natuurlijke materialen. Naast stoffen vind je er accessoires, tassen, kleding, voedingsmiddelen en cadeaus zoals bijvoorbeeld zeep of een yogamat. Vooral producten gemaakt van hennep zijn erg populair. En dat is niet zonder reden.

Hennep is een snelgroeiend gewas, dat bijna overal ter wereld kan groeien. Hennep levert de grondstof voor heel veel producten waarvan je in deze winkel een groot deel terug kan vinden. Zo zijn de zaden geschikt voor voedsel en olie, ook shampoo en zeep, de bloemen als medicijn, (deze hebben ze niet te koop) de vezel is uitermate geschikt voor textiel, erg sterk, in het begin wat stug, hennepkleding draag je niet af, hennepkleding draag je in. De houtresten zijn geschikt voor papier. Een fantastisch eco product dus.

 • Adres: Winkel-werkplaats in Stadsboerderij ‘De Wiershoeck’, Beijumerweg 20, 9737 AD Groningen
 • Openingstijden: Geopend op dinsdag t.m. vrijdag van 13 uur tot 17 uur, zaterdag van 11 uur tot 16 uur en na telefonische afspraak.
 • Een onderonsje met een hennepfan

  Waar worden de producten op geselecteerd?
  Alle stoffen die we verkopen moeten van natuurmaterialen zijn, van planten dus of wol. En dan ook nog verantwoord geproduceerd en zo mogelijk biologisch geteeld. Stoffen van de hennepplant hebben onze voorkeur.
  Wat verkopen jullie nog meer naast stoffen en waarom?
  Naast stoffen hebben we een kleine collectie met basiskleding, allemaal van ecokatoen en hennep. Omdat we de vezelhennepplant willen promoten, verkopen we ook andere producten van vezelhennepgemaakt, voedsel, zeep, koord, tasjes, en nog veel meer.
  Hebben jullie alleen een webshop of ook een ‘stenen’ winkel?
  We hebben een webshop en een winkel-werkplaats in Groningen in Stadsboerderij De Wiershoeck. Daar zitten meer ecobedrijven bij elkaar. Onze openingstijden zijn dinsdagmiddag tot en met vrijdagmiddag van een uur tot vijf uur. Daar doen we ook kledingreparaties voor de buurt en we geven er Cursus Kleding Maken.
  Waar komt de voorliefde voor natuurlijke stoffen vandaan?
  Geen idee, ik weet alleen dat ik nooit synthetische stoffen wilde dragen, als kind had ik er al een vreselijke hekel aan. Ik wil dat de kleding die ik draag behaaglijk is, fijn aanvoelt en niet in de weg zit. Voor mij is het een grote vanzelfsprekendheid om natuurkleding te dragen.
  Wat is jouw eigen favoriete stof?
  Mijn eigen favoriete stof is de dunnere 100 % hennep, ik maak er iets van, ga het dragen, het wordt almaar zachter hoe meer ik het draag en hoe langer ik het heb. En het mooie is dat het jaren meegaat. Maar ook de ruwe hennepvezel vind ik een van mijn favoriete producten. Ik haak ermee, vilt het in in schapewol, maak daar weer tassen van.

  Thank you! Joes Jozephs, oprichtster van Natuurstoffen.nl en Kleermakerij JoesJassies sinds 1993!

  Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik Natuurstoffen vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.