Polarn O. Pyret

Ik was vanmiddag in Utrecht in de winkel van Polarn O. Pyret. Die ingewikkelde naam blijkt Zweeds te zijn en betekent ‘Vriendje en het Kleintje’. De kleding is simpel en oerdegelijk met een heel vrolijk Zweedse twist én de kinderkleding is allemaal unisex. Niet alle kledingstukken hebben het eco label, maar ik vond dat verrassend veel items het wel hadden. Ze hebben duurzaamheid hoog in het vaandel want doorgeven van de kleding wordt sterk aangemoedigd.

Wat ik ook niet wist is dat het een super bekend Scandinavisch merk is en er bijvoorbeeld in Zweden echt veel winkels van zijn.

Kenmerkend voor Polarn O. Pyret

– Mooie stevige stoffen! Dat zie je niet in de webshop, maar check het maar eens in de winkel
– Fijne afwerking. Geen losse draadjes of naadjes die na drie keer wassen al los gaan
– Platte naden, want kinderen moeten lekker kunnen spelen en die comfy fit heeft elk kledingstuk
– Streepjes! De basiscollectie heeft vooral veel streepjes maar ik vond er ook verrassend veel retro designs tussen staan.
– De kleuren blauw, rood, wit en zwart. Er is ook wel roze, maar het merk maakt zelf geen onderscheid in jongens of meisjes. Kies maar gewoon wat je leuk vindt.
– Wasbaarheid (yeah!) alles kan zo’n beetje bij elkaar in de wasmachine en desnoods ook wat warmer gewassen worden
polarn-pyret-winkel-utrecht-scandinavische-eco-kinderkleding

Wat betekent het eco label van Polarn O. Pyret?

Polarn (je mag trouwens ook heel gezellig ‘PO.P’ zeggen) hanteert een eigen eco label, dat je herkent aan het wolkje. Dat is niet heel eenduidig, het verschilt namelijk per product. Je hebt bijvoorbeeld veel bio katoen dat dit eco label heeft, maar ook kleding waarbij gebruik is gemaakt van PET flessen kan dit label hebben. Niet alle kleding heeft het label en helaas is het niet snel te zien waarom dan niet.

Naast hun eigen eco label hebben ze ook GOTS certificering, dat is best bijzonder voor zo’n groot bedrijf, want het zegt echt iets over de hele productieketen.

polarn-pyret-winkel-utrecht-scandinavische-eco-kinderkleding

Echte winkels

Naast de webshop heeft dit merk nu drie eigen winkels in Nederland, namelijk in Utrecht, Eindhoven en Maastricht. Voor de adressen en openingstijden kun je het beste even op de store locator site kijken.

Een filmpje van deze vrolijke Zweedse kinderkleding

Dit filmpje is door Polarn O. Pyret zelf gemaakt. Ze hebben zelfs hun eigen Youtube kanaal, daar kun je alle filmpjes bekijken.

polarn-o-pyret-winkel-utrecht-kinderkleding-scandinavisch-duurzaam-kwaliteit

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik Polarn O. Pyret vind. Tot nog toe heeft 1 andere ecomama een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

  1. Maayke says:

    Heerlijke winkel! Ik kende het al van onze vakanties in Zweden maar kwam de winkel laatst ook tegen bij een dagje shoppen in Utrecht. Altijd een hele mooie collectie, inderdaad veel streepjes wat dan weer super te combineren is met de kleding met grappige printjes. En volgens mij hebben ze zelfs pyjama’s voor volwassenen, wat dan matcht met die van de kinderen. Erg leuk en van zeer goede kwaliteit allemaal!
    Enige nadeel; je wordt wel heel hebberig van al dat moois… 😉

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.