Saint Basics

Ondergoed. We hebben het allemaal dagelijks aan en staan er zelden bij stil wie ons ondergoed heeft gemaakt en van welke materialen. Op zoek naar een betere wereld is ondergoed dus de perfecte eerste stap naar ‘elke dag een beetje duurzamer’. Peter van Akkeren heeft het merk Saint Basics opgericht en is keihard op weg om de hele wereld in eerlijk ondergoed te steken.

Het is natuurlijk fantastisch als ondergoed eco is, maar laten we eerlijk zijn: het moet ook echt goed zitten. Daarom heeft Saint Basics echte basics van comfortabele stoffen. Maar dan wel in een echt mooi ontwerp.

Vind je het ook zo logisch dat ondergoed gifvrij is? Dat klinkt zo ontzettend logisch, maar dat is het niet. Daarom kiest Saint Basics dus voor katoen zonder pesticiden of andere gifstoffen. Een mooi ontwerp, eerlijke productie en ook nog eens zuivere materialen. Dat wil je toch elke dag wel aan?

Een onderonsje met een onderbroeken wereldverbeteraar

De wereld verbeteren met ondergoed, hoe kom je op zo’n idee?
Wist je dat de gemiddelde merkboxer, die voor € 25 of meer worden verkocht, voor een halve cent wordt gemaakt door een kind in een sweatshop? Vanuit die verontwaardiging zijn we in 2009 Saint gestart. Maar verontwaardiging levert geen leuk verhaal of goed gevoel op. Als je iets slechts ziet in de markt, moet je daar iets beters tegenover zetten. Dat hebben we met Saint Basics willen doen. Met ons stijlvol eco ondergoed behoren we volgens rankabrand.org tot de groenste kledingmerken van Nederland.
Jullie gaan voor het hele pakket van duurzaam materiaal tot fair produceren. Is er nog een stukje bedrijfsvoering waar nog iets te winnen valt op het gebied van duurzaamheid?
Wij zouden heel graag willen recyclen of upcyclen. Maar hergebruik van producten en ondergoed is geen fris idee. Toch is er de laatste tijd steeds meer mogelijk, bijvoorbeeld met gerecycled plastic uit de zee. Best mogelijk dat we daar binnenkort iets mee gaan doen.
De producten zijn allemaal uitgevoerd in zwart en wit, waarom geen kleurtjes?
Veel mannen proberen indruk te maken met felle kleuren en woeste printjes. Maar de meeste vrouwen vinden effen zwart of wit veel mooier en volwassener. Wij geven ze gelijk. Daarom houden we onze basicslijn zo basic mogelijk, met alleen zwart en wit, en misschien straks grijs.
Maar we gaan binnenkort crowdfunden voor nieuwe lijnen en daar is wél veel mogelijk op het gebied van stijl, design, kleur en coole stoffen. Houd onze website en facebook dus in de gaten!
Wat is het meest populaire product?
Bij de mannen is dat onze witte St. Michael, een t-shirt met een V-hals die mooi wegvalt onder een open boordje en dat ook extra lang is. Dat is gewoon een heel fijn shirt. Onze zwarte St. Florian boxer doet het ook heel goed.
Bij de dames is de St. Emma heel populair en de St. Fleur hipster. Ook de klassieke bikinislip St. Sarah is bijna niet aan te slepen.
Wat is je droom voor Saint Basics?
Dat we over een paar jaar een stevig merk hebben gebouwd dat zich niet alleen qua stijl en kwaliteit maar ook qua naamsbekendheid kan meten met de grote merken. Hoe meer mensen onze producten kennen en gebruiken, hoe groter het verschil dat we samen kunnen maken.

Thank you! Peter van Akkeren, directeur Saint Basics!

Een helder verhaal over (onder)goed

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik Saint Basics vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.