Sama sama

Mocht je bij eco kinderkleding denken aan ongebleekt katoen of retro Scandinavische prints, dan wordt het de hoogste – de allerhoogste! – tijd om een kijkje te nemen bij Sama sama. De kinderkleding, die je daar vindt van onder andere Little Cocoa Bean en Lion of Leasure is super hip en oogt lekker fris en modern.

Deze prints zou je ook tegen kunnen komen in exclusieve winkels in Amsterdam, maar nu staan ze gewoon lekker makkelijk voor iedereen in de etalage van Sama sama. Lekker online shoppen dus met de zekerheid dat je verantwoorde producten koopt.

Een onderonsje met een kinderkledingliefhebster

SAMA-SAMA.. wat betekent dat eigenlijk?
Sama-sama betekent in het bahasa (Indonesisch) you are welcome. Als je in Indonesië bedankt of fijne avond zegt zeggen de mensen daar sama-sama terug. Het betekent ook gelijk en samen.
Hoe is de voorkeur voor biologische stoffen ontstaan?
Zelf eet ik bijna alleen biologisch, wat ik van huis uit heb mee heb gekregen. Dus de keuze voor biologische stoffen was snel gemaakt. Ook zeker omdat de grote ketens hun kleding en ook de stoffen het liefst zo goedkoop mogelijk willen inkopen en aanbieden en daarbij ook nog zoveel mogelijk in hun eigen zak willen steken vond ik het tijd voor een tegen geluid. Gelukkig zijn er nu wel steeds meer bedrijven die ook kiezen voor een betere wereld waarin de mens en natuur zo min mogelijk wordt belast. Ik wil alleen met bedrijven samenwerken die een verantwoord en goed product afleveren. Het idee van de shop is dat je onbezorgd kan shoppen in de wetenschap dat je een verantwoord product koopt.
De kleding ziet er allemaal heel streetwise uit, hebben jou kids de hele kast vol hangen?
Mijn denkbeeldige kids hebben de kast al volhangen. Alle kleding die ik verkoop zou ik mijn eigen toekomstige kinderen zeker aan doen. Het liefst zou ik alles bewaren. Zelf hou ik erg van een eigenwijze stijl die niet per se de trend is met gekke printjes en opdrukken. Ik vind het vooral belangrijk dat baby en kinderkleding er niet alleen leuk uit moet zien maar ook vooral lekker zitten zodat je kids er goed in kunnen rond rennen, skateboarden en in bomen klimmen.
Welke merken verkoop je nu?
Little Cocoa Bean, Agatha Cub, Lion of Leisure, Mini Rodini (eind juli), Thief and Bandit Kids (binnenkort), SAMA-SAMA (eigen merk) en Canboli.
Waar moet eco-kleding voor jou aan voldoen?
Dat het gehele proces van katoen tot kledingstuk op een ethische, milieuvriendelijke wijze is geproduceerd. Bijna alle kledingstukken die we verkopen zijn gemaakt van GOTS gecertificeerde (Global Organic Textile Standards) stoffen en materialen of gemaakt van gerecycled materialen.

Thank you! Siebeke Asselbergs, oprichter, ontwerper en eigenaar van kleding merk SAMA-SAMA en de webshop www.sama-sama-shop.com!

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik Sama sama vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.