Shekila Eco Fashion

Één voor één komen er nieuwe jurkjes in de collectie van Shekila Eco Fashion. Dat maakt het concept van kledingadviseur Shekila niet alleen heel interessant, maar ook heel uniek. Want kleding wordt doorgaans met containers tegelijk uit landen als India, Pakistan en China gehaald. Deze jurkjes worden echter maar in een beperkte oplage gemaakt.

De ontwerpen zijn van de hand van een kledingadviseur en dat is ook terug te zien in de shop. Bij de jurkjes krijg je gelijk een stijladvies. En ach, als je er dan nog niet uitkomt kun je Shekila direct als Personal Shopper erbij inhuren!

Een onderonsje met een ambitieuze kledingontwerpster

Wat een mooie ontwerpen! Ben je altijd al zo creatief geweest?
Ik ben al sinds dat ik klein was heel creatief, alleen heb ik er nooit wat mee gedaan. Nu pas, na vele jaren later heb ik het weer opgepakt. Ik heb een eigen kledingadviesbureau Dressimpress en werd als personal shopper benaderd door een kledingontwerpster. Of ik haar kleding wilde verkopen aan mijn klanten. Toen dacht ik, tsja, deze ontwerpen zijn wel erg simpel. Dat kan ik toch ook? Ik ben direct naar huis gereden en al mijn tekenspullen van vroeger van zolder gehaald en ben direct weer gaan tekenen! Maar ik wilde niet het zoveelste modemerk gaan worden. Ik moest iets bedenken wat anders zou zijn. Na veel gespeur op het internet las ik over eco fashion. Ik ben me er helemaal in gaan verdiepen en dacht: Ik wil ook iets voor het milieu doen omdat duurzaamheid de toekomst is. Voor ons en vooral onze kinderen. Denk aan biologisch katoen satijn en superzachte bamboe. Ik werk dan ook alleen met leveranciers die een internationaal keurmerk hebben. Eerlijk, puur en kwaliteit! Shekila Eco Fashion is het resultaat!
Hoeveel collecties komen er?
Ik werk niet met seizoenscollecties. Elke maand komt er een nieuw jurkje bij op de webshop om mijn collectie uit te breiden. Het voordeel hiervan is
dat mijn kleding altijd beschikbaar is, voor elke gelegenheid. Als meerwaarde voor de consument is het mogelijk om online een Personal Shopper te boeken. Daarnaast zitten er stijladviezen bij elk jurkje en een “how te wear” moodboard.
Waar kun je de kleding kopen?
De kleding is alleen te koop via de webshop van Shekila. Je hebt een uniek en exclusief jurkje als je kiest voor een “Shekila” jurkje. Ik
laat er namelijk maar weinig van maken. Ik bied gratis verzending aan in Nederland en Belgie en jurkjes kunnen makkelijk worden geretourneerd.
Voor welke maten wordt de collectie gemaakt?
De collectie is er in de maten XS t/m XL. Onze Unique Selling Point is dat de jurkjes de perfecte Nederlandse pasvormen hebben. Daarom worden ze ook in Nederland gemaakt aan de hand van een “echt” Nederlands pasmodel. Ik heb bewust gekozen voor jurkjes met een Nederlandse pasvorm omdat de vraag hier erg groot in is bij veel van mijn personal shopping klanten. Ze kunnen nooit een mooi jurkje vinden die echt goed zit. Je kan wel een maat 36 of 38 hebben maar als de pasvorm van het jurkje niet goed is zit hij ook niet goed. En dat zie je ook van de buitenkant. Dat mijn klanten zelfvertrouwen uitstralen in een perfect zittend jurkje is erg belangrijk voor mij.

Thank you! Shekila Ramautar, eigenaresse en ontwerpster van Shekila Eco Fashion !

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik Shekila Eco Fashion vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.