Stormus

Heerlijk! Een webshop, die al voor je uitzoekt onder welke omstandigheden kinderkleding wordt gemaakt. Fairtrade kinderkleding, die helemaal van deze tijd is en die je kind zeker bovenaan zijn wensenlijstje voor elke dag zet. Wat ik de laatste tijd extra waardeer is unisex kinderkleding. Bij Stormus vinden ze ook dat kinderen binnen het gezin de kleding van elkaar moeten kunnen lenen of aan elkaar door moeten kunnen geven. Want als kleding mooi blijft, dan kun je het ook met een gerust hart van kind op kind doorgeven. En dus ook van broer naar zus of van zus naar broer.

Niet te stijf, niet te netjes. Tikkeltje stoer, tikkeltje rebels

Kleding die je op elke straathoek wel kunt kopen vind je dus niet bij Stormus. Zoek je uitgesproken mooie kleding van maat 80 tot 128, dan is het wel jouw adres. Check gewoon maar eens!

Een onderonsje met aanstekelijke fairlove onderneemster

Fairtrade! Te gek! Wat is jouw belangrijkste motivatie om juist voor fairtrade kinderkleding te kiezen?
Heel eenvoudig, vanuit respect voor de mensen die de kleding produceren. Het idee voor Stormus ontstond in feite al een aantal jaren geleden, vanuit een verontwaardiging over de wantoestanden in de fast fashion industrie enerzijds, en vanuit een enorm enthousiasme anderzijds over de vele positieve initiatieven die er ontstonden als antwoord op deze fast fashion industrie.
We moeten onze ogen niet sluiten. Er zijn alternatieven, fantastische merken, inspirerende verhalen. Na de instorting van Rana Plaza (2013, Bangladesh) kwam een hele fair fashion revolutie op gang, daar gaat een enorme positieve dynamiek van uit. Uitbuiting hoort niet thuis in onze kleerkast! De merken die Stormus aanbiedt, werken met GOTS gecertificeerd biologisch katoen. Dit betekent onder meer dat de productie op een milieuvriendelijke én sociaal verantwoorde wijze gebeurt. Bij de productie van de kleding mogen bovendien geen schadelijke of kankerverwekkende stoffen worden gebruikt.
De kleding is ook nog eens unisex, waarom kies je daarvoor?
Bij Stormus geen roze voor meisjes en blauw voor jongens! Ik heb zelf 4 kindjes, 2 jongens en 2 meisjes en vind het super om kleding te kunnen doorgeven van broer op zus, zus op broer, op neefjes, nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes. Dit verlengt de levensduur van een kledingstuk behoorlijk!
Welk merk is het meest populair?
Het Finse label Aarrekid doet het heel goed. Aarrekid is een echt designmerk, met hand geïllustreerde prints die de fantasie prikkelen! Zo creëren ze als het ware een magische wereld voor de kinderen. Veel mensen vragen of deze T-shirts niet ook voor volwassenen gemaakt worden!
Ook het Britse merk Boys&Girls is heel populair. Vooral de T-shirt met de 3 ijsjes scoort goed bij de kinderen! Boys&Girls brengt heel comfy kleding op de markt, waar kinderen vooral in moeten kunnen spelen. Hun motto is niet voor niets “Out to play”. Dit zie je in elk van hun stukken!
Tenslotte doet ook The Fableists het goed. Bij The Fableists vind je no-nonsense kinderkleding, kwaliteitsvolle T-shirts en 100% fairtrade jeans. Ik ben er heel trots op dit merkje te kunnen aanbieden in de shop.
Waar let je op als je kleding inkoopt?
Als ik kleding inkoop let ik in feite op twee zaken.
1. Waar & in welke omstandigheden wordt de kleding geproduceerd? Waar komt het katoen vandaag? Is het biologisch katoen? Draagt het een label dat de sociale en milieu aspecten onafhankelijk controleert?
2. Zijn dit kleren die ik mijn eigen kindjes zou laten dragen? Fairtrade en biologisch katoen wordt vaak nog geassocieerd met ‘saai’, of ‘oubollig’. Dit is absoluut niet zo!! Bij Stormus vind je heel eigentijdse, hippe kleding voor kindjes. Fair + fashion!!
Heb je nog een leuke stylingtip voor ons?
Stand out from the crowd! Do your thing! Maar doe het met respect voor mens & milieu!

Thank you! Julie Beeckman, oprichtster en eigenaar!

fairtrade eco kinderkleding duurzaam merk aarekid
fairtrade eco kinderkleding duurzaam merk aarekid

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik Stormus vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.