Sukha Amsterdam

Als klanten van een winkel mailen dat hun favoriete adresje niet mag ontbreken op Ecoweetjes, dan moet het wel een goed adresje zijn. Bij Sukha Amsterdam kun je heerlijk shoppen. Het grootste deel van de winkel bestaat uit kleding, maar je kunt er ook terecht voor cadeaus, meubeltjes, woonaccessoires en zelfs voor leuke workshops en reizen.

Je hoort al wel dat dit geen doorsnee winkel is. De kledingmerken bij Sukha vind je niet in elke straat in Amsterdam. Zo verkopen ze kleding van de merken Camilla Norrback, Studio JUX, Antik Batik, The Baand en Monkee Genes. Oprichtster Irene heeft zelfs een eigen label opgericht. Voor dit Sukha label moet je uiteraard bij Sukha zijn.

  • Het adres: Sukha Amsterdam, Haarlemmerstraat 110, 1013 EW Amsterdam
  • Telefoonnumer: 020-3304001
  • Openingstijden: op maandag van 12:00-18:30, dinsdag tot en met zaterdag van 10:00-18:30 en op zondag van 12:00-17:00.

Een onderonsje met het hart van de zaak

Waar moeten producten aan voldoen om bij jullie over de drempel te komen?
De producten moeten oorspronkelijk zijn en in de Sukha collectie passen. Daarnaast moeten ze Fair trade zijn. Ik wil weten waar de spullen vandaan komen en dat de arbeidsomstandigheden waar het product wordt gemaakt in orde zijn. Ecologische producten hebben mijn voorkeur, mijn keuze gaat bijna vaak naar eco producten. Maar bij Sukha is niet alles ecologisch, wel veel.
Wat is je eigen favoriete afdeling?
Ik heb geen voorkeur en echte afdelingen hebben we niet, alles loopt in elkaar over. Ieder product heeft zo zijn verhaal en is daarom leuk om mee te werken.
Wat is het meest geliefde product in de winkel?
Wellicht het eigen label van Sukha, daar heb ik natuurlijk veel binding mee omdat ik het zelf ontwerp en de productie ervoor doe. Ik reis voor mijn eigen label een paar keer per jaar naar India en heb dus ook een binding met die mensen daar!
Wat is de leukste reactie, die je gehoord hebt?
Dat de winkel een eigen handschrift heeft en dat ze nog niet vaak deze stijl hebben gezien!

Thank you! Irene Mertens eigenaresse van Sukha Amsterdam!

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik Sukha Amsterdam vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.