VintyKids

Wat ziet kinderkleding er vaak nog goed uit als je kindje er alweer uitgegroeid is. Vooral goede kwaliteitskleding ziet er soms nog uit als nieuw terwijl je kind alweer een paar centimeter gegroeid is. Dan kun je het natuurlijk op Marktplaats zetten. Maar het nadeel daarvan vind ik zelf het uitzoeken en het maken van goede foto’s. Dat vinden meer mensen blijkbaar, want het nieuwe idee VintyKids is nog maar net begonnen en nu al een doorslaand succes.

Je meldt je aan, ontvangt een tas, propt die vol met kleding en stuurt hem weer op. De rest wordt allemaal voor je geregeld. En niet onbelangrijk: je kunt er ook heel leuk en goedkoop shoppen. Bovendien betaal je maar één keer verzendkosten. Slim idee he?

Een onderonsje met Chief Mom

Hoe werkt dat nou precies met die tas en het opsturen?
Heel simpel: jij vraagt op onze site een gratis VintyKids tas aan en ruimt je kast op, de mooie spullen stop je in de tas en die geef je af op het postkantoor (kosteloos). Dan doen wij de rest en krijg jij 50% van de verkoopprijs als een kledingstuk is verkocht.
Hoe kwam je op het idee voor VintyKids?
Koen Kam (oprichter Hyves) en Bartel Huibregtsen (oprichter Styleshoots en 10 jaar in de mode) zaten samen in de kroeg te bedenken wat op dit moment de grootste onontgonnen markt online is en hoe dat veel beter zou kunnen. Zij hebben mij erbij gevraagd en samen hebben we het gehele proces van online verkopen onder de loep genomen.
Marktplaats zien veel verkopers als ‘gedoe’ – je moet foto’s maken, biedingen bijhouden en zelf alles versturen. En als koper weet je eigenlijk nooit zeker wat je koopt, doordat de foto’s vaak zo slecht zijn. Een lokale tweedehandswinkel heeft maar een beperkte afzetmarkt en relatief klein assortiment, waardoor je minder
makkelijk verkoopt – en de opbrengst is vaak laag.
VintyKids is de eerste professionele partij op de tweedehands kinderkledingmarkt die alle rompslomp rondom koop en verkoop uit handen neemt, 50% van de verkoopprijs aan jou geeft en de kwaliteit van kleding die je koopt garandeert. En dankzij onze goede fotografie kan je dat zelf zien op de site!
Wat is de meest gehoorde reactie?
We krijgen heel erg veel enthousiaste reacties. Mensen zijn erg blij met het gemak van insturen en de prijs die zij voor kledingstukken krijgen. Onze website wordt als helder, overzichtelijk en makkelijk doorzoekbaar ervaren. Kopers zijn voornamelijk positief verrast over de kwaliteit van de kleding en snelheid van levering.
Hieronder een aantal quotes van klanten:
*Quotes van Klanten:
Pakket is gisteren gearriveerd en erg blij mee! Keurig ingepakt, schoon en een leuke attentie. Heel fijn en ik kom zeker terug!
Eerste bestelling zojuist ontvangen! Jippie! Zag er allemaal goed verzorgd uit en de kleren zijn top! Precies wat ik ervan verwacht had. De oudste heeft ze meteen aangetrokken en aangehouden.
Ik heb gister een zak met kleertjes waar ik heel veel plezier aan heb beleefd aan jullie verzonden. Maak er wat moois van!
ik vind het een geweldig initiatief, VintyKids, en ik hoop dat de winkel een succes wordt. Ik ben ook blij dat mijn eerste tas al zo snel verwerkt is (ik heb nogal wat opgestuurd).
Erg mooie strakke website, top foto’s goede filter mogelijkheden zodat je snel kan vinden wat je zoekt. En alles ademt passie voor wat jullie doen.
Zijn er meer kopers of verkopers?
Op dit moment hebben wij meer verkopers dan kopers, maar dat komt ook omdat we in oktober zijn gestart met innemen en pas in november de winkel hebben geopend.

Thank you! Inge Heringa, Chief Mom bij VintyKids.com!

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder bij soortgelijke weetjes


Je weet nu hoe leuk ik VintyKids vind. Tot nog toe heeft 1 andere ecomama een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

  1. Lise says:

    Een tijdje terug heb ik een tas met kleertjes naar Vintykids opgestuurd. Haast niet gedragen, en nog supermooi. Toch kwamen er 3 stukken niet door de selectie. Jammer, maar het gaf voor mij wel de doorslag om zelf ook iets te bestellen. Het selectieteam was immers nog kritischer dan ikzelf!!
    Ik ben niet teleurgesteld, de kleertjes die ik kocht waren top! Ik kijk nu regelmatig op de site of er nog iets leuks voor mijn 2 kids tussenstaat….

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.