Kan mijn website worden vermeld op de Ecoweetjes.nl website?

Misschien. Ecoweetjes.nl is de gids van Ecomama. Dus niet elke shop, product of event past in het straatje. Een tip mag je altijd mailen. Iedereen krijgt een mail terug.

Ik heb het al zo druk! Ik wil helemaal niet op Ecoweetjes.nl staan!

Ow, dan halen we je er natuurlijk snel vanaf. Mail even en de vermelding wordt zsm verwijderd.

Dus jij bent een expert?

Euh, nou nee. Ik ben een mama die bewust keuzes maakt en misschien wel wat vaker nee zegt dan anderen. Ik weet ook wel iets meer over bijvoorbeeld giftige stoffen dan de gemiddelde mama. Maar als je echt een wetenschappelijke benadering zoekt van bijvoorbeeld chemische stoffen kun je beter naar een toxicoloog gaan.

Weleens gehoord van de ecopolitie?

Ja, maar dat is toch zoiets als de boze stiefmoeder van sneeuwwitje?

Is alles op deze site duurzaam, fair trade en biologisch?

Nee. Iedereen interpreteert ‘eco’ anders en dus zal je sommige dingen misschien helemaal niet zo eco vinden. De duurzame gedachte kan ook zijn dat iets gemaakt is om voor het leven mee te gaan en niet (zoals bijvoorbeeld mobiele telefoons) dat ze na twee jaar weer vervangen moeten worden. Of dat je een streekproduct koopt in plaats van bijvoorbeeld een fles wijn uit Zuid-Amerika.
En niet alles wat van biologisch katoen is, is ook fair trade geproduceerd.
Het allermooiste is natuurlijk de 100% combinatie, maar soms is het ook goed genoeg om één stap tegelijk te zetten.

Heb je bij al deze winkels zelf geshopt?

Dat zou ik wel willen! Heb je gezien hoeveel tips ik heb? Ik denk dat ik bij ruim 80% trouwens wel zelf ervaring op heb gedaan. Maar de overige staan nog op mijn verlanglijstje.

Kan ik een advertentie plaatsen op Ecoweetjes.nl?

Het lijkt me wel wat hoor, zo’n geldloze economie. Maar voorlopig moet ik ook gewoon de rekening voor de hosting etcetera betalen. Dus is het mogelijk om bepaalde onderdelen van Ecoweetjes te sponsoren. En dat levert voor jou natuurlijk bergen publiciteit op. Email me voor meer informatie.