Kapsalon Haarzuiver

Laatst wilde ik mijn haar kleuren. Maar sinds mijn eerste zwangerschap had ik dat al niet meer gedaan. Ik weet nog wel dat de pakjes uit de winkel bijna alleen te doen zijn met zuurstofmasker. En producten die zo erg chemisch stinken, die smeer ik niet meer op mijn lichaam. Of in dit geval mijn haar. Dat kan gewoon niet goed zijn. Dat vinden ze ook bij Kapsalon Haarzuiver waar ze alleen werken met natuurlijke producten, zoals Oliebe. De producten van Oliebe bestaan volledig uit gemalen planten. Ze worden gemengd tot haarkleuren, maar ondergaan verder geen chemische bewerkingen.

Bij deze kapsalon kun je natuurlijk ook terecht als je gewoon geknipt wilt worden!

  • Adres Haarzuiver: Piet Heinstraat 51, 2518 CB Den Haag
  • Telefoonnummer: 070-3607202

Een onderonsje met een zuivere kleurling

Waarvoor kunnen we allemaal bij je terecht?
Wij knippen zoveel mogelijk kapsels die makkelijk te onderhouden zijn en rekening houden met de valling van het haar. Wassen, schudden en klaar! Je kunt als je wilt nog allerlei toeren uithalen om het leuker, aparter en mooier te maken, maar het hoeft niet elke dag om er fatsoenlijk uit te zien!
Wat is het belangrijkste verschil tussen chemische en plantaardige kleuringen?
Wij kleuren met 100% gemalen planten, zonder enige toevoeging, behalve bij sommige kleuren een beetje appelazijn.
Het grootste verschil is dat onze kleuren in en om de opperhuid van de haren hechten. De haren hoeven dus niet met chemische producten te worden geopend om de chemische kleuren in de haren te krijgen. Bij ‘verven’ wordt het haar namelijk beschadigd. Na het kleuren wordt het met waterstof peroxide gesloten, waardoor het bleekt en nog verder beschadigt, vooral als het daarna in de zon komt.
De plantenkleuring is looizuurhoudend, legt laagjes om het haar, maakt ze dikker en sterker, sluit de haren en laat ze glanzen. het beschermd juist ook tegen de zon.
Waarom heb je voor deze richting gekozen?
Ik heb hier in 1992 voor gekozen omdat ik op mijn vorige werkplekken gezien heb wat chemische behandelingen aanrichten. Maar ook omdat het lijkt of ‘the sky the limit’ is en dus alles kan, waardoor mensen ook steeds meer willen veranderen en van zichzelf vervreemden. Ze lijken zichzelf niet meer te accepteren zoals ze zijn. Dit proces gaat steeds verder zoals iedereen weet. Ik wil tevreden zijn met hoe ik eruit zie, het soms een beetje oppoetsen, een beetje op mijn eten letten, leuke kleren dragen etc. Belangrijker is wat wij bijdragen aan het grote geheel, deze wereld, de aarde. Ik ben van het rentmeesterschap denken, we moeten de aarde liefst beter achterlaten dan we die hebben aangetroffen. Mijn motto is: minder = meer. Dit wil ik ook graag uitdragen aan mijn personeel en mijn klanten.
Hoe vaak verander je zelf van kapsel?
Ik experimenteer veel met mijn haar, ook om kleuren en producten uit te proberen. Momenteel was ik het al meer dan twee jaar bijna niet meer en borstel elke dag mijn haren schoon. Omdat de kwaliteit aanmerkelijk is verbeterd laat ik het nu groeien om te kijken hoe lang het kan worden zonder lelijk te zijn. Ik ben al tot mijn schouders! Dit is eigenlijk een echt eco-weetje, milieuvriendelijker kan het niet, geen producten, geen verpakkingen, geen afval en mooier haar!
Wat is de meest populaire behandeling?
De meest populaire behandelingen zijn de planten kleuringen. Momenteel hebben we veel vrouwen die allergisch zijn geworden voor het chemische verf gebeuren. Helaas, PPD allergieën alom, de mensen komen uit het hele land naar ons toe. Wat wij het meeste doen is een combinatie van knippen en kleuren. Dames kunnen nog niet goed accepteren dat ze witte haren krijgen en willen die nog een tijdje camoufleren.

Thank you! Marike Cazemier, eigenaresse van Haarzuiver!

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik Kapsalon Haarzuiver vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.