Kaatje Katoen

Er zijn genoeg redenen om wasbare luiers te nemen, minder luieruitslag, minder afval, minder onnatuurlijke materialen om de billen van je baby en minder kosten. Ze zijn wel iets dikker dan de wegwerpluiers, maar dat maakt je baby niets uit. Zelf vind ik de luiers ook nog eens ontzettend mooi met die vrolijke kleuren!

Bij Kaatje Katoen kun je kiezen uit veel verschillende wasbare luiers. Bij alle luiers staan de pluspunten van die specifieke luier. Zo kun je een keuze maken voor jouw ideale luier. Ook hebben ze consulenten aan wie je al je vragen kunt stellen.

Een onderonsje met een mama, die minder luiers wil weggooien

Waar is de liefde voor wasbare luiers ontstaan?
Bij mij in de VS waar ik als au pair in California heb gewerkt, het leek mij ideaal om het afval tegen te gaan en zo het milieu vooruit te helpen. Toen ik zelf kinderen kreeg heb ik ze met veel plezier gebruikt, elke luier telt mee! Als je elke dag 1 wegwerpluier vervangt door 1 wasbare luier, voorkom je in 3 jaar tijd 200 kg afval. Dat is veel.
Hebben je eigen kinderen ook altijd katoen gebruikt?
Ja, bij mijn jongste was het zelfs noodzakelijk omdat zijn huid helemaal rood kleurde als ik een wegwerpluier omdeed.
Als ik een katoenen luier omdeed, was de uitslag na twee uur helemaal weg. Voor mij het ultieme bewijs dat de huid in wasbare luiers goed kan ademen en dat dat niet kan in een wegwerpluier. En als je nadenkt is het logisch: zelf doe je ook geen plastic ondergoed aan.
Jouw wasmachine draait zeker overuren?
Nee, het waren ongeveer twee extra wassen per week, gemiddeld genomen. In het begin meer omdat je meer luiers nodig hebt, later minder.
Wat is je eigen favoriete luier?
Helaas waren ze er nog niet toen mijn kinderen in de luiers zaten, maar mijn absolute favoriet is de Bamboozle Stretch. Zo flexibel, zo zacht, zo betrouwbaar. Het mooie is dat deze luier bij èlk kind goed zit. Daarnaast hebben we zeer goede contacten met Tots Bots, het Schotse bedrijf dat de luiers maakt. Een goede tweede is de bitti tutto, de nieuwe dessins die te zien zijn op de 9 Maanden Beurs, zijn helemaal leuk!
Welke luier is het meest populair in de shop?
Dat is de Bamboozle Stretch, om redenen die hierboven staan. De nieuwe dessins van de overbroekjes – die om de luier heengaan – doen het ook erg goed!

Thank you! Carien van Zorge!

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik Kaatje Katoen vind. Tot nog toe heeft 1 andere ecomama een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

  1. IMama says:

    Kaatje Katoen heeft een duidelijke site en veel keus. Wel vind ik de levertijd niet meer helemaal bij deze tijd passen (ze versturen slechts 2x per week). Momenteel ben ik al 10 dagen aan het wachten op een pakket en zijn ze noch via de mail noch telefonisch bereikbaar.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.