Pavona

Pavona staat voor ‘Passie voor Natuurlijk’ en richt zich op verzorgingsproducten. Bij Pavona ontdek je dus nieuwe producten voor in je make-up tas of badkamer, geselecteerd op hun natuurlijke ingrediënten. Ik ontdekte weer heel nieuwe merken en kan tegelijk bij Pavona ook voor de bekende naturals van bijvoorbeeld Urtekram terecht.

Edwina, oprichtster van Pavona, snapt niet dat er zoveel chemische en synthetische ingrediënten in reguliere cosmetica zitten. Waarom zou je dat op je lichaam willen smeren als er ook natuurlijke alternatieven zijn? En juist die wil zij toegankelijker maken.

Een onderonsje met een natuurlijke schone

Welke producten gebruik je zelf dagelijks?
Ik ben dol op cosmetica en gebruik best veel verschillende producten. De producten die ik echt dagelijks gebruik zijn:

  • Odylique Avocado replenishing cream, een heerlijke gezichtscrème die ik zowel als dag- en nachtcrème gebruik.
  • Odylique / Essential Care lipsilk, verzorgt mijn lippen en maakt ze heerlijk zacht.
  • UOGA UOGA mineral foundation, voor een mooie egale huid.
  • UOGA UOGA black drama eyeliner
  • PuroBIO glorious volume mascara
  • Odylique Creamy coconut cleanser, reinigt mijn huid en maakt hem echt heerlijk zacht.
  • La Fare 1789 intense lightening mist, een fijne toner in een sprayflacon
Bij welk product heb je zelf een groot verschil ervaren tussen natuurlijk/ biologisch en gangbare merken uit de supermarkt?
Met stip bovenaan staat de mineral foundation van UOGA UOGA. Ik was eigenlijk al sinds mijn tienerjaren op zoek naar een foundation of poeder die mij een natuurlijke uitstraling zou geven, maar wel mijn onrustige huid kon ‘verbloemen’. Ik heb vele jaren allerlei producten gebruikt, vloeibaar, poeders, mousse maar niets deed echt hetgeen waar ik naar zocht. In deze mineral foundation heb ik echt gevonden wat ik zocht. Dat zit hem in het feit dat deze foundation mijn huid laat ademen, geen dikke laag make up op mijn gezicht, maar een poeder wat als het ware versmelt met mijn huid, mijn poriën niet afsluit en mijn huid zelfs kalmeert. Mijn huid is een stuk rustiger sinds ik dit product gebruik. En over dit product heb ik ook echt alleen maar zeer enthousiaste reacties ontvangen van vrouwen die dezelfde ervaring hebben, een echte topper dus.
Welke merken kunnen we nu zoal vinden bij Pavona?
UOGA UOGA, La Fare 1789, Odylique, Essential Care (onderdeel van Odylique, deze lijn bevat verzorgingsproducten voor moeder en baby), PuroBIO, Urtekram, Zerah, Biosolis en de Ladycup. Het is wel de bedoeling om dit assortiment op termijn ook uit te breiden met nieuwe merken
Waar selecteer je de producten op?
Ik vind het erg belangrijk dat onze producten geen schadelijke stoffen bevatten, daarom kies ik voor producten met alleen natuurlijke ingrediënten. Daarnaast kies ik voor producten met zoveel mogelijk biologische ingrediënten, cruelty free dus absoluut geen producten die op dieren worden getest. En ook vind ik het erg belangrijk dat het productieproces zo min mogelijk belastend is voor het milieu.
Je verkoopt ook make-up, heb je een tip waar we op moeten letten bij de aanschaf van mascara?
Mascara is tricky, daar ben ik inmiddels wel achter. Wat de ene vrouw een fantastische mascara vindt, kan de andere absoluut niet waarderen. Daarom is het vaak toch een kwestie van proberen wat je prettig vindt. Voor je een mascara kiest
kun je beslissen wat je wilt bereiken; volume, een krul, een partylook, waterproof. Ik zou elke vrouw willen aanraden om in ieder geval bewust te kiezen voor een mascara die geen schadelijke ingrediënten bevat. Je ogen en de huid daar omheen zijn gevoelig, het is goed om je daarvan bewust te zijn wanneer je een mascara kies. In mijn optiek is een natuurlijk product dan absoluut de beste keus!

Thank you! Edwina Feenstra, eigenaresse!

pavona biologische lichaamsverzorging

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik Pavona vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.