Rekel Shop

Als je voor het eerst een kindje krijgt is het een van de vele nieuwe ervaringen. Er ontstaat een stapel slabben in de keukenkast en dat is niet voor niets. Slabben zijn fantastisch als kraamcadeau, maar ook ouders zullen zelf nog wel een paar aanschaffen zodra hun kindje begint te eten (6 maanden). En dan weet je als ouder precies welke slabben je moet hebben. Namelijk niet die hele kleintjes, ook slabben met klittenband werken voor veel kleintjes niet (een keer trekken en de vieze slab slingert tegen het plafond) en een beetje een stevige slab, die niet direct opzij wappert is ook een vereiste. Daarom: Rekel slabben!

Rekel slabben worden gemaakt door Maayke Hessels. Een moeder van 4 kinderen, die ruimschoots ervaring heeft als het gaat om knoeipartijen van de kleintjes. Maayke weet dus ook hoe vaak slabben gewassen worden en hoe belangrijk het is dat je een slab van een goede kwaliteit hebt. De stoffen zijn dus van een hoge kwaliteit, ze let daarbij ook op keurmerken. En niet onbelangrijk: het zijn ontzettend leuke slabben om te zien. Maayke maakt trouwens niet alleen slabben, maar ook beanies en andere accessoires die te verkrijgen zijn in de Rekel Shop.

Handgemaakte producten zijn unieker en je hebt de zekerheid dat deze slabben ‘made in Holland‘ onder eerlijke omstandigheden worden gemaakt. Ik denk dat we daar de komende jaren allemaal meer waarde aan leren te hechten.

Een onderonsje met een ervaringsdeskundige

Weet je nog wanneer je besloot om zelf slabben te gaan maken en verkopen?
Toen m’n oudste dochter (van ‘07) met een half jaar haar eerste hapjes kreeg liepen we er al vrij snel tegenaan dat bijna alle slabben zo klein waren! Ook waren de meeste met klittenband (wat ze zomaar los kreeg) of vervelende touwtjes. En wanneer ze dan zelf fruit aan het eten was, lekte het ook nog snel door de stof heen, dus alsnog vlekken op haar kleertjes!
Pas bij m’n derde dochter (van ‘11) ben ik voor eigen gebruik slabben gaan maken. Eerst kwijlslabbetjes, omdat ze door haar verborgen reflux veel kwijlde. Ik bedacht dat dezelfde materialen ook goed zouden werken voor een slab bij het eten; ik maakte ze mooi groot en met een stevige drukknoop en wou meteen dat ik dit eerder had gedaan!
Mensen in m’n omgeving waren ook enthousiast en ik hoorde vaak dat ik m’n eigen bedrijfje moest beginnen. Na de geboorte van m’n vierde kindje in 2014 (een zoon, na drie meiden!) besloot ik te stoppen met werken, zodat ik volledig bij m’n kinderen kon zijn, en mijn lang gekoesterde droom kon verwezenlijken; m’n eigen label en webshop opzetten!
Wat is er anders aan Rekel slabben?
Rekel slabben zijn lekker groot, super zacht en hebben een stevige drukknoop zodat je kleine boef hem niet zelf af kan doen. Ze zijn gemaakt van tricot met voornamelijk vrolijke kleuren en/of prints en een zachte katoen fleece voor de achterkant. De voorkant neemt goed vocht op en de achterkant houdt juist aardig wat vocht tegen, dus ideaal bij bijvoorbeeld sappig fruit eten!
Waar herken je een echte Rekel slab aan?
Alle Rekel slabben zijn van hoge kwaliteit en afwerking, en worden gemaakt van zachte stoffen met meestal een grappig en uniek printje.
Een echte Rekel herken je ook aan het eigenwijze label! Een rekel is onder andere een mannetjesvos, vandaar dat op de achterkant van het label een illustratie van een vossenstaartje staat afgebeeld. Die steekt dus lekker eigenwijs met de staart omhoog uit de slab! Rekel betekent trouwens ook van oudsher ‘deugniet’, en omdat ik producten voor kinderen maak en zelf de wereld met een knipoog probeer te bekijken, past deze naam ontzettend goed bij mij en mijn producten!
In welk opzicht is je bedrijf eco?
Ik wil zo bewust mogelijk met het milieu omgaan en gebruik materialen die veilig zijn voor jou en je kleintje. Ik maak gebruik van stoffen met het GOTS en Ökotex keurmerk, zo weet je ook zeker dat er geen giftige stoffen in het product zitten.
Omdat ik alles zelf maak weet je waar het vandaan komt en dat het op een eerlijke manier geproduceerd wordt.
Alle reststoffen probeer ik zoveel mogelijk te gebruiken voor nieuwe producten. En anders gaat het naar de textielcontainer zodat het weer gerecycled kan worden. Ook het verpakking- en marketingmateriaal wordt bewust gekozen, door gebruik te maken van o.a. gerecycled papier.
Zou je het assortiment nog willen uitbreiden? En zo ja, waarmee?
Ik heb deze winter het assortiment al iets uitgebreid met hippe, warme beanies (voor kinderen én volwassenen) die je ook als gewone muts kan dragen, gemaakt van dezelfde materialen als de slabben. Dus ook al zo super zacht!
Ook ben ik momenteel bezig om de reststoffen te verwerken als speen/knuffeldoekjes.
In de toekomst wordt het assortiment vast verder uitgebreid, aangezien ik boordevol ideeën zit en al jaren kleding en meer maak voor m’n kinderen. Maar eerst wil ik dit goed neerzetten!
Wat is de leukste feedback die je eens hebt gehad?
De leukste feedback is toch nog altijd die van mijn oudste dochter, die herhaaldelijk zegt dat ze zo vrolijk van de slabben wordt (stiekem zou ze er zelf ook wel weer een om willen) Ze was dus ook de eerste met een Rekel beanie, gemaakt van haar meest favoriete stofje!
Heb je nog een lekker smerig recept voor ons?
Het is misschien niet erg origineel, maar spaghetti mét lange slierten, staat hier altijd nog op nr. 1 als het meest favoriete smeer-eten wanneer ze begonnen met eten volgens de Rapley-methode.
Ook is broccoli-pasta altijd een heerlijk recept om met de handjes te eten; beetgare broccoli, penne of vlindertjes pasta, tomaat, beetje crème fraîche en kaas voor de smeuïgheid en voor de volwassenen wat noten erbij. Met kipfilet kan natuurlijk ook! Wij serveren dit altijd in een grote schaal, en er wordt opgeschept tot de schaal schoon leeg is; succes gegarandeerd!

Thank you! Maayke Hessels!

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik Rekel Shop vind. Tot nog toe heeft 1 andere ecomama een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

  1. Charlotte says:

    Wij zijn dolblij met de slabben van Rekel! Mooi en heerlijk groot en houden de kleren schoon tijdens de grootste smeerpartijen!

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.