Soap7 natuurzeep

Handgemaakte natuurlijke zeep zonder synthetische stoffen. Geen conserveermiddelen, schuimverbeteraars, stabilisatoren, geur- en kleurstoffen, want dat zijn de veroorzakers van huidirritaties. En waarom zou je überhaupt al die extra toevoegingen willen in een product, waarmee je je dagelijks insmeert? Daarom maakt Soap7 natuurzeep. 100% echt en dat zie je, ruik je en voel je.

Soap7 natuurzeep ervaringen

Ik probeerde ‘Bathing Thyme’ en ‘Love Lavender’ uit. Bathing Thyme is gemaakt van rijstwater, abrikozenpit olie, calendulablaadjes en tijm. Het is een stevige ronde zeep, die je dus ergens in een bakje bij de douche moet bewaren. De zeep wordt romig en zacht als je het opwast met warm water. De lavendelzeep vond ik iets steviger en minder zacht. Maar die ruikt daarentegen wat bloemiger dan de Bathing Thyme. Die ruikt overigens wel lekker hoor, hij ruikt een beetje ‘gezond’. Ik kan de geur niet heel goed duiden. Door de lichtontsmettende werking in combinatie met de zachtheid is deze zeep in het bijzonder geschikt voor baby’s en kinderen.

Natuurzeep is ook erg geschikt voor huidproblemen zoals eczeem. Mocht je last hebben van een droge huid of eczeem, dan is een 100% natuurlijke zeep zeker het proberen waard.

Een onderonsje met een zeepbrouwster

Wanneer ontdekte je zelf natuurzeep?
In Spanje maakt men van gebruikte, gefilterde olijf olie, al sinds jaar en dag: zeep. Dat leerde ik tijdens mijn Spaanse lessen. Later vond ik toevallig een boekje over zeep maken, en mijn interesse was gewekt. Zeep maken lijkt erg op koken, dus ik ben toen ik nog in Spanje woonde, aan de slag gegaan, met alle natuurlijke ingrediënten die ik om me heen kon vinden.
Moeten het altijd vaste blokken zeep zijn of kan het ook vloeibare zeep zijn?
Ik maak alleen vaste blokken zeep. Vloeibare zeep bevat water, wat maakt dat bacteriën zich goed kunnen vermeerderen. Je moet dan weer conserveermiddelen gebruiken. Het kan wel, maar het is een heel ander proces. Ik houd van die stevige blokken, waar je voor moet zorgen (je mag ze na gebruik niet in een plasje water laten staan).
Wat is je eigen favoriete ingrediënt?
Mijn favoriete ingrediënt is olijf olie. Het is de beste olie voor zeepmakers, reinigt en voedt als de beste!
Welke zeep is het meest populair?
Naast de No.3 ALOE LADY, is de HAIR SOAP de meest populaire zeep. Veel mensen krijgen spontaan krullen van deze zeep, anderen een glanzende bos.

Thank you! Margot!

Een filmpje over de geur van Drenthe

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik Soap7 natuurzeep vind. Tot nog toe heeft 1 andere ecomama een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

  1. Miranda says:

    Ik gebruik nu een paar jaar zeep van Soap7. Ik dacht altijd dat van zeep mijn huid droog zou worden maar het tegendeel is waar. Puur natuur. Ik wil niets anders meer. Ook geef ik vriendinnen een heerlijk geurend stuk zeep van Soap7 i.p.v. een bloemetje.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.