Stichting Babyhope

Iedereen, die weleens een kraampakket heeft ontvangen weet dat je er veel spullen van overhoudt. Soms wordt het kraampakket zelfs helemaal niet gebruikt, bijvoorbeeld als je naar het ziekenhuis gaat om te bevallen. Wij zitten dus met een overschot aan kraamspulletjes in ons huis terwijl er vrouwen zijn in andere landen, die juist een groot gebrek hebben aan zorgproducten. Daarom zou iedereen de overgebleven spullen moeten inleveren bij Stichting Babyhope. Zij zorgen ervoor dat overgebleven kraampakket spulletjes een nuttige bestemming krijgen. Er is vast een inleverpunt bij jou in de buurt, dus kijk op de site!

Een onderonsje met zorgzame moeder

Door wie en waarom is Stichting Babyhope ontstaan?
Stichting Baby Hope is in 2003 opgericht door een moeder die na haar bevalling op zoek ging naar een goede bestemming voor de restanten van haar kraampakket. Ze kwam er achter dat er geen andere bestemming dan de kliko voor was. Dat moest anders: er werd contact gelegd met een project die de materialen heel graag wilde hebben. Stichting Aktie Benin was het eerste project. Daar gaan nu (8 jaar later) nog steeds een deel van de kraammaterialen heen!
Brengen jullie de materialen zelf naar het buitenland?
Nee, wij zamelen de materialen alleen in. Door het hele land verspreid hebben we inmiddels 270 inzamelpunten (het exacte aantal wisselt regelmatig). Via transportvrijwilligers worden de materialen van de inzamelpunten naar 1 van de 5 depots in het land gebracht. De projecten laten ons weten wanneer en hoeveel spullen zij nodig hebben. Wij zorgen er dan voor dat die zending voor hen klaar staat. Vervolgens komt het project het ophalen en gaat het middels vrachtauto’s of zeecontainers naar het land van bestemming.
Projecten mogen onze materialen ophalen maar wij willen wel middels foto/videomateriaal zien dat ze ook daadwerkelijk zijn aangekomen. Ook willen we regelmatig een verslag zien over hoe het project er voor staat.
Kunnen er ook andere producten dan (gedeeltelijke) kraampakketten ingeleverd worden?
Ons hoofddoel blijft het inzamelen van de kraampakketten. Daarnaast krijgen we ook wel zoogcompressen, luiers, incontinentiemateriaal, handmatige borstkolven, overjarige EHBO dozen, flesjes, speentjes etc. waar we ook heel blij mee zijn.
Verder zijn we heel blij met alle medische materialen, ook als ze over datum zijn!(de verpakkingen die steriel moeten zijn mogen natuurlijk niet geopend zijn).
Maar niet ieder inzamelpunt heeft veel opslagruimte dus we adviseren de kersverse moeders die andere materialen in willen leveren dan het kraampakket om eerst even contact op te nemen met het desbetreffende inzamelpunt.
Wat wordt het meest ingeleverd?
Op nummer 1 staan wel de gaasjes denk ik! In bijna elk kraampakket zitten 5 gaasjes 10×10 en 2 doosjes met 16 gaasjes in een andere maat.
Daarnaast worden de celfstofmatjes ook in hele grote hoeveelheden ingeleverd.
Waar is de meeste vraag naar?
Alcohol, handgel en navelklemmen. Een voorbeeld: of de navelstreng nu afgeklemd wordt met een touwtje of een navelklem brengt een wereld van verschil.
Welk project gaat jezelf het meest aan het hart?
Dat is toch wel de STUFA (Stichting Urology For All) uit Leeuwarden. Dat komt doordat ik Rik Schaafstal enkele keren per jaar zelf spreek als hij de materialen op komt halen. De materialen gaan naar Tanzania overigens. Rik en zijn vrouw Jikke reizen daar zelf ook regelmatig heen en als ik zo hoor wat ze daar allemaal al opgebouwd hebben met behulp van de lokale bevolking kan ik niet anders dan daar een diep respekt voor hebben!
Verder heeft ieder projekt zo zijn verhaal en zijn het allemaal zeer bevlogen personen die zich daar voor inzetten.

Thank you! Sandra Zuurbier, medebestuurslid en inzamelpunt “Breezand”!

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik Stichting Babyhope vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.