Visagist op de fiets

Duidelijker kan een naam niet zijn toch? Deze visagist komt op de fiets. En dat is niet zonder reden. Deze visagist heeft namelijk hart voor het milieu. Dat is trouwens niet alleen terug te zien in haar vervoer, maar ook in de producten die ze gebruikt. Naast haar werk als visagist verzamelt Marloes ook mooie accessoires (tassen en sieraden) en mooie verzorgingsproducten zoals wasbare reinigingspads (echt heel zacht) en smeerbare deodorant. Alle producten staan in haar magazine en kun je bij Marloes bestellen.

Ik ben een groot voorstander van natuurlijke cosmetica en verzorgingsproducten, maar ik ben nog niet eerder iemand tegengekomen die ook voor televisie de visagie doet en zo’n groot voorstander is van natuurlijke producten. Hulde dus aan Marloes!

Ps: het magazine, dat je kunt downloaden op haar site is écht een aanrader. Er staan ontzettend leuke beauty en fashion tips in. Als je Marloes een mailtje stuurt via de site krijg je het magazine zelfs gewoon in de brievenbus.

Een onderonsje met schone fietster

Op de fiets! Dat klinkt sportief. Ben je dat ook?
Eigenlijk niet echt. Ik heb wel altijd veel en graag gefietst, maar mij zul je niet in een sportschool zien. Toen het idee voor Visagist op de fiets ontstond, had ik al grote veranderingen doorgemaakt op het gebied van gezond en bewust leven. Meer bewegen hoort daar natuurlijk ook bij. Naast het feit dat deze manier van werken niet belastend is voor het milieu, zie ik het ook als een investering in mijn eigen gezondheid. Ik ga door weer en wind op de fiets en maak nu heel wat kilometers. Daar komt bij dat ik weer ouderwets met klanten in contact sta, net als de melkboer vroeger. Dat is verfrissend in een tijd waarin anonimiteit de overhand heeft. Ik kom zoveel mogelijk bij de mensen thuis en sta weer ouderwets aan de deur een praatje te maken. Het duurt allemaal niet lang, maar ik heb de klant gezien, de klant mij en dat is leuk. Voor sommige mensen is deze manier van kopen juist drempelverhogend. Dat snap ik. Maar dat weerhoudt mij er niet van om het zo te doen. Gelukkig zijn de reacties tot nu toe erg positief.
Waarom ben je zo’n voorstander van natuurlijke producten?
Het gezondheidsaspect staat voor mij voorop. Onze kinderen (nu 4 en 6 jr) hebben vanaf hun geboorte de nodige gezondheidsproblemen gehad en zelf worstelde ik ook al jaren met allergieën. Als je je dan verdiept in de schadelijkheid van stoffen (kijk bijvoorbeeld eens naar het filmpje van The Story of Cosmetics) , dan wil je en kun je niet anders meer dan kiezen voor zuivere producten. Voor je gezondheid, maar zeker ook voor het milieu. Dat is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het zou mooi zijn als meer mensen zich bij het kopen verdiepen in de achtergrond van de producten. Waar komen ze vandaan? Waar zijn ze van gemaakt? Hoe veilig zijn ze voor onze gezondheid? Is er gebruik gemaakt van eindige of oneindige grondstoffen? Wat doet het productieproces, het gebruik van de producten en de resten ervan met het milieu? Hoe zijn de waardeketens van de producten opgebouwd? Wie verdient wat in welke fase? Welke producten zijn echt zuiver en welke producten zijn ‘groen gewassen’ (helaas zijn er veel ‘greenwashers’ op de markt)? Het leert je zoveel.
Ik ben een echte systeemdenker geworden. Alles houdt met elkaar verband. Daarnaast ben ik ook realistisch. Het is goed om je van dingen bewust te worden en daar ook meer naar te leven, maar het moet ook haalbaar zijn en leuk blijven. Doe wat je kunt, dat is mijn motto.
Zitten er echt alleen maar verantwoorde producten in jouw koffer?
Honderd procent! Een jaar geleden heb ik al mijn oude spullen verkocht of weggegeven, ook mijn aluminium make-up koffer. Daarvoor in de plaats is een flexibele (fiets)werktas gekomen, met daarin kleine tasjes; allemaal gemaakt van duurzame materialen. Ik werk alleen nog met producten uit mijn eigen assortiment. Een enkele keer ben ik voor het televisiewerk (zie andere vraag) genoodzaakt om een minder zuiver product te gebruiken, dat daar dan in de kast ligt. Soms kan dat niet anders, maar echt lekker voel ik mij daar niet bij. Maar ik vind het al super dat het mij gelukt is om natuurcosmetica op deze plekken te introduceren.
Het aanbrengen en bijwerken van deze natuurlijke make-up vraagt wat meer aandacht dan bij reguliere make-up, maar dat neem ik op de koop toe. Mits het in de gegeven werktijd en omstandigheden past natuurlijk. De mensen die ik bij televisie opmaak, moesten er in het begin wel aan wennen en sommigen zijn nog steeds sceptisch, maar ze respecteren mijn initiatieven en beweegredenen wel.
Verkoop je ook producten? Zo, ja wat voor producten en welke merken?
Alles wat in mijn (online/eco geprint) magazine te vinden is en waar ik zelf mee werk, verkoop ik. Ik ben een halfjaar bezig geweest met het zoeken, uitvoerig testen en samenstellen van een collectie voor vrouwen, mannen en kinderen. Met merken die willen dat ik hun hele lijn inkoop, wil ik geen zaken doen. Ik wil zelf bepalen welke producten van een merk ik prettig en goed vind. Dat is in cosmeticaland soms best lastig. Ik werk nu o.a. met Nvey Eco, Real Purity, Earth’s Beauty en Dr. Alkaitis. Daarnaast heb ik nog een heleboel gave accessoires (tasjes, sieraden) in de collectie.
Wat gebruik je zelf dagelijks?
Van Dr. Alkaitis gebruik ik dagelijks de gezichtsreiniger (met de wasbare pads van Love the Planet!), oogcrème en serum. Voor het opmaken gebruik ik foundationpoeder van Earth’s Beauty, oogschaduw, lipgloss en blusher van Nvey Eco, mascara van Real Purity en tussendoor lipbalm van BalmBalm.
Maar wat echt niet meer weg te denken is uit mijn badkamer, is de deodorantbalsem van Salubritas. Mijn man gebruikt het ook en inmiddels vele klanten met ons. Ik heb zo lang gezocht naar een deo die én zuiver is én effectief. Ik had jarenlang zoveel geld uitgegeven aan deo’s en over geen één was ik tevreden. Nare luchtjes bleven mijn dag verstoren. Mijn kleding raakte er ook door aangetast. Totdat ik Salubritas ontdekte. Het is een heel apart spulletje. Je moet er echt aan wennen, qua geur en substantie. Maar weet je eenmaal hoe je de balsem goed aanbrengt, dan wil je niet anders meer. Salubritas is voor mij echt een grote topper. Ik heb ook erg leuk contact met de producente. Haar verhaal en vele andere verhalen achter de merken zijn in het magazine terug te vinden.
Wat is de leukste visagie-opdracht, die je gedaan hebt?
Als visagist werk ik voornamelijk in Politiek Den Haag, voor de Haagse redactie van RTL Nieuws. Daar maak ik parlementair verslaggevers en politici op voor tv-interviews. Het is een heel dynamisch wereldje. Ik volg de politiek ook inhoudelijk op de voet. Ik ben geen make-up artist die echt prachtige plaatjes creëert. Er zijn collega’s die dat echt heel goed kunnen. Ik heb daar minder mee en ben meer van de natuurlijke look en daarom ben ik daar ook goed op mijn plek. Voor mij is visagie meer een middel om in contact te zijn met mensen en ze te helpen een zo natuurlijk mogelijke uitstraling te creëren.
Door in Politiek Den Haag te werken, maak je veel bijzondere dingen mee, zoals Prinsjesdag en verkiezingen. Maar door het huidige kabinet en de toestand in ons land en in de wereld, is mijn werk hier eigenlijk continu turbulent. Naast de vaste klussen, gebeurt er elke week wel weer iets waardoor ik word opgetrommeld. Maar ik kan net zo blij worden van een bruidje dat ik op die grote dag mag opmaken. Dat contact is heel puur.
Als je mocht kiezen voor wie zou je dan heel graag een keer de visagie willen doen?
Dat houdt mij totaal niet bezig. Iedere klant, bekend of onbekend, is mij even lief.

Thank you! Marloes van Cappellen – oprichtster Visagist op de fiets!

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik Visagist op de fiets vind. Tot nog toe hebben 5 andere ecomamas een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

 1. Petra says:

  Dank voor je artikel. Het is zo nodig om ons meer bewust ervan te zijn wat we op onze huid smeren. Ik koop alleen maar biologische cosmetica. En zonnebrandcreme gebruik ik al helemaal niet meer. Let er bijvoorbeeld op dat er geen parabenen in de cosmetica zit. Onderstaand stukje heb ik vertaald van een Amerikaanse onderzoeksite, aangetoond is dat parabenen kankerverwekkend zijn.

  De menselijke bevolking wordt blootgesteld aan Parabenen. Deze worden veel toegepast als conserveringsmiddel in voedingsmiddelen, farmaceutica en de cosmetica. Recente studies hebben aangetoond dat methylparaben, ethylparaben, n-propylparabeen en n-butylparaben oestrogene activiteit bezitten. Dit is getest in verschillende opstellingen met proefdieren. De ontwikkeling van twee oestrogeen-afhankelijke menselijke borstkanker cellen (MCF7 en ZR-75-1) kan worden gestimuleerd door isobutylparaben.

 2. Henrieke says:

  En? De deodorantbalsem al uitgeprobeerd? Ben heel benieuwd wat de ervaringen zijn. En is de balsem ook geschikt voor heren?

 3. Ecomama says:

  Hey Henrieke, de balsem bevalt mij erg goed. Ik vind het wel even gepruts om te smeren (in verhouding tot andere deo’s), want het is vrij hard dus je moet het eerst zacht maken tussen je vingers en dan even je handen wassen. Maar aan de andere kant zit het er natuurlijk binnen een minuut klaar dus waar heb ik het over. En belangrijk: het werkt prima! Ik heb mijn vent er trouwens niet aan gekregen (1x 1 oksel).

 4. mano says:

  waar koop je die deobalsam van salubritas nou ?

 5. Ecomama says:

  Dat lees je hier Mano! http://www.visagistopdefiets.nl/?attachment_id=8164
  Ik begrijp van het verhaal dat Visagist op de fiets inmiddels een ander merk gebruikt ivm levering van Salubritas.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.