ASN Bank

De ASN Bank is in eerste plaats een bank. Een bank, die goed op jouw vermogen past. En daar zit de kracht. De ASN Bank past goed op jouw vermogen. Ze gaan heel bewust om met het geld dat ze beheren door het enkel te investeren in projecten waarvan ze zeker weten dat er oog is voor het milieu en de medemens.

Zo’n duurzaam beleid loont. Want de ASN Bank groeit. In 2011 was de groei met duidelijke cijfers te zien:

  • Het klantenbestand groeide met ruim 58.000 nieuwe klanten tot meer dan 575.000
  • Het totale vermogen onder beheer nam toe met 9,6%
  • MarketResponse riep de ASN Bank uit tot klantvriendelijkste bank van Nederland
  • In de Consumentenbond Bankenmonitor haalde de ASN Bank met 8,1 de hoogste score
  • Bij verschillende onderzoeken van de Eerlijke Bankwijzer de hoogste score
  • De ASN Bank droeg bij aan de financiering van verschillende grote wind- en zonne-energieprojecten, zoals Global Tech 1 en Lavansol

Een onderonsje met een drukbezette directeur

Wat zijn de drie belangrijkste verschillen met reguliere banken?
Ons duurzaamheidsbeleid, transparantie en klantvriendelijk en eerlijke producten.
Wat is de belangrijkste motivatie van klanten om over te stappen naar de ASN Bank?
Mensen willen steeds beter weten wat er met hun geld gebeurt. Dat dit niet wordt gebruikt voor kinderarbeid of kolencentrales. Maar ze willen ook een eerlijke en overzichtelijke producten. Dat zijn ook de terreinen waarop wij ons onderscheiden.
Ben je zelf altijd al met duurzaamheid bezig geweest of is die passie ontstaan sinds de werkzaamheden voor de ASN Bank?
Bewust en onbewust ben ik al heel lang gedreven door duurzame uitgangspunten, maar door mijn werk bij de ASN Bank is die passie voor duurzaamheid wel sterk toegenomen. En op basis van onze duurzame uitgangspunten zijn wij betrokken bij veel fantastische initiatieven die helpen bij het komen tot een betere wereld.
Wat vind je zelf het mooiste project van de ASN Bank?
Ik denk dat we als ASN Bank veel mooie projecten helpen. Ik streef naar een rechtvaardiger wereld. Ik vind het onbestaanbaar dat meer dan een miljard mensen honger hebben. Daarom heb ik me de afgelopen jaren ingezet voor het Ghana School Feeding Program, dat door de ASN Foundation wordt gesteund. Dit programma voorziet al bijna een miljoen kinderen van een dagelijkse maaltijd.

Thank you! Ewoud Goudswaard, algemeen directeur ASN Bank!

Lees ook het Ecomama artikel over de Eerlijke bankwijzer.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik ASN Bank vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.