Auto delen met Blablacar: gezellig, goedkoper, milieuvriendelijke en handig

De eerste keer dat ik iemand hoorde die zelf regelmatig gebruik maakt van Blablacar was op de camping in Tsjechië. De camping eigenaresse kwam op deze manier goedkoop naar Nederland. Vaak is deze mogelijkheid goedkoper dan openbaar vervoer en bovendien kom je sneller op plaatsen waar het openbaar vervoer niet echt goed geregeld is. Zoals op het platteland van Tsjechië bijvoorbeeld.

Auto delen is een moderne manier van liften. Ik deelde per toeval al eens mijn auto met mensen die naar hetzelfde evenement gingen. Het voelde wel enigszins als iets buiten mijn comfort zone, maar nu nog denk ik er wel eens aan terug. Wat een inspirerende mensen had ik in de auto! Je hoeft natuurlijk niet de hele tijd te kletsen, maar als je er dan toch bent kan het ook hele interessante ontmoetingen opleveren.

Hoe werkt Blablacar

Je zoekt op een rit. Bijvoorbeeld van Groningen naar Berlijn. Elke chauffeur heeft een korte biografie en een foto bij de rit staan. Ook zie je de kosten en wat de ervaringen van andere mensen met deze Blablacar chauffeur zijn. Je kunt dan direct reserveren of eerst even contact opnemen om een en ander af te stemmen. Vervolgens zorg je dat je op de juiste plaats en tijd klaar staat voor je rit.

Het filmpje hieronder is ook verhelderend.

Ervaringen met Blablacar

Haar ervaringen waren doorgaans heel positief. Een enkele keer tref je een chauffeur die Blablacar gebruikt om zelf vrijwel gratis te reizen met als gevolg dat je via allerlei toeristische omwegen rijdt om overal mensen op te pikken. Dankzij de reviews op de website prik je daar best makkelijk doorheen.

Een filmpje van deze autodelers

Dit filmpje is door Blablacar zelf gemaakt. Ze hebben zelfs hun eigen Youtube kanaal, daar kun je alle filmpjes bekijken.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik Auto delen met Blablacar: gezellig, goedkoper, milieuvriendelijke en handig vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.