Auto van een wc-rol maken

Mijn peuter gaat nog heel veel knutselen. En dit komt hoog op onze wensenlijst. Zo maak je zelf van wc rollen een heel wagenpark. Deze wc-rol autootjes zijn zo leuk omdat je er ook leuke traktaties van kunt maken voor op school.

Hoe maak je van een wc-rol een speelgoedauto?

Auto maken van een wc rol traktatie op school

Ik kwam deze autootjes tegen op Pinterest. De stap-voor-stap uitleg van hoe je zelf van gewone wc-rollen deze autootjes kunt maken staat op een blog, die ik zelf niet kan lezen. Ik weet niet eens watvoor taal het is, maar de plaatjes spreken voor zich!

Wat heb je nodig om zelf speelgoedautootjes te maken?

 • wc-rol (of meerdere)
 • stuk karton waar je met een potlood de rondjes op tekent waar je de wielen van maakt
 • schaar
 • pinnetjes om de wielen mee aan de wc/rol te monteren
 • verf voor hele snelle kleurtjes

Ik kwam op dit gave idee via de site kifli es levendula.

Knutseltips

Ook op de site van Ecomama vind je af en toe kekke knutseltips voor kinderen (ideaal op regenachtige dagen in de vakantie). Zoals een knutselboek, een kerstboom voor peuters maken, zelf klei maken en voor mama bijvoorbeeld een blog over zelf zeep maken.

Foto´s: kifli es levendula (geen flauw idee wat het betekent…)

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik Auto van een wc-rol maken vind. Tot nog toe hebben 4 andere ecomamas een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

 1. […] Voor stoere jongens: deze hele mooie wc-rol-autootjes. […]

 2. […] auto van Ecoweetjes.nl. De pinnetjes voor de wielen koop je in een […]

 3. Wat een leuk idee! Ik heb het opgenomen in mijn artikel over knutselen met peuter en kleuter: http://www.leukmetkids.nl/knutselen-met-peuter-en-kleuter/

 4. joppe says:

  hoe maakt ge da dan?

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.