Azor fietsen

Met trots kan ik jullie melden dat ik binnenkort een fiets heb van het merk Azor. Ik heb bewust gekozen voor dit merk omdat ik een duurzame fiets wil. Na enig zoek en speurwerk kwam ik bij Azor terecht. De Azor fietsen worden in Hoogeveen gemaakt. Ik moet nog even geduld hebben voor ik hem daadwerkelijk kan gaan berijden want elke Azor fiets wordt op vraag gemaakt.

Duurzame fietsen

Kwaliteit is ontzettend belangrijk als je een duurzame fiets koopt. Over een jaar moet de fiets nog net zo steengoed zijn als bij aanschaf. Bij Azor wordt elke fiets met de hand gemaakt en gecheckt. De meeste onderdelen zijn van RVS (roestvrijstaal). De spatborden en frames zijn verzinkt onder de lak. Alle frames hebben oversized buizen zodat ze niet zwaarder worden, maar wel sterker, de spaken passen precies in de naaf (80% minder spaakbreuk) en elke Azor heeft een keiharde en slijtvaste poederlak coating.

Zelf je fiets samenstellen

Bij Azor moet je zelf een fiets samenstellen. Dat klinkt een beetje ingewikkeld, maar uiteindelijk heb je precies het frame, het zadel en het stuur dat jij wilt. Aan de hand van een uitgebreide folder (zie de website van Azor) kies je voor een pakket (er is een standaard serie en een nostalgische serie). Daarna kies je een frame. Vervolgens beslis je welke extra opties en aanpassingen je wilt.

Maak voor jezelf een lijstje met prioriteiten zoals framemaat en waarvoor je de fiets wilt gaan gebruiken. Aan de hand daarvan kun je je keuzes al een beetje beperken.

Ga op bezoek bij de dealer

De fietsenmakers van Azor zijn echte fietsenmakers. Daarom kun je voor verkoopinformatie het beste terecht bij een van de dealers. Of voor een proefritje op zo’n duurzame fiets natuurlijk.

Zijn duurzame fietsen duur?

Je betaalt voor kwaliteit. Maar vergelijk de Azor fietsen eens met andere merken: je zal zien dat de prijzen niet eens hoger zijn. En dat terwijl je precies krijgt wat je graag wilt (en wat niet). Dat is mogelijk door de kleinschaligheid van het bedrijf. Bij Azor werken vooral fietsenmakers. Want dat is wat ze doen. Ijzersterke goede fietsen maken.

Elektrische fiets, bakfiets, tweelingfiets of moederfiets

Ik heb veel getwijfeld. Een e-bike (elektrische fiets dus), een bakfiets (kan trouwens ook elektrisch) of zelfs een moederfiets. Maar uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat met behulp van de fietskar en kinderzitjes een bakfiets voor mij niet nodig is. Elektrisch doe ik wel, lijkt me heerlijk! Fietsen met een zware lading op het platteland is namelijk best pittig. Zeker als je fatsoenlijk op de plaats van bestemming wilt komen.

Wat ook een erg leuke optie is, is een zadeltje voor bij het stuur waar kinderen vanaf een jaar of 3 op kunnen zitten.

Een filmpje van de fietsenmakers

Dit filmpje is door Azor zelf gemaakt. Ze hebben zelfs hun eigen Youtube kanaal, daar kun je alle filmpjes bekijken.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik Azor fietsen vind. Tot nog toe heeft 1 andere ecomama een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

  1. l.eskens says:

    Ik heb sinds 3 jaar een Azor e- bike.Tweedehands gekocht.Ik ben zeer tevreden Ook over de service vanuit Hoogeveen.Er was een onderdeel kapot zei zochten kontakt met mijn fietsen maker en het is keurig opgelost.Een dikke pluim.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.