Boerderij ‘Kleikracht’

Het boerenleven spreekt voor veel mensen tot de verbeelding. Wil je eens een kijkje nemen op een echte boerderij waar hard gewerkt wordt? Ga dan eens in de provincie Groningen kijken bij de boerderij van Martin Wiersema en Jolanda Roggeveld. Je kunt op deze biologische boerderij boodschappen halen, met je collega’s een bedrijfsuitje organiseren of een lekker kopje koffie drinken op het terras.

Boerderij Kleikracht binnen koe

In de winkel wordt biologische kaas verkocht. Er is keuze uit kaas van jong tot oud en kruidenkaas. Kruidenkazen zijn gevuld met heerlijke kruiden: brandnetel, fenegriek, komijn, kruidnagel, mosterd, honingklaver, tuinkruiden, dille, mosterd/peper, karwij en italiaande mix.

Naast kaas verkopen zij ook biologisch rundvlees. Dit vlees komt van eigen koeien. Ze grazen in de kruidige weiden van het Reitdiepdal. In de winkel is een kast met biologisch droogwaar; jam, pindakaas, honing, muesli, thee en koffie.

Deze boer en boerin zien hun vee als dieren waar je goed voor hoort te zorgen. In de koeienstal liggen waterbedden en er hangt zelfs kunst. En om de dieren nog wat extra aandacht te geven worden er etherische oliën gebrand. Dat moet je toch zelf gezien hebben?!

Een onderonsje met een ondernemende boerin

Watvoor boerenbedrijf hebben jullie?
Wij hebben een biologisch melkveebedrijf met een boerderijwinkel aan huis. Ons hoofdproduct is kaas maar we verkopen ook biologisch vlees, kwark, yoghurt en aardappelen. We houden ongeveer 60 stuks melkkoeien en een 40-tig tal jongdieren.
Waar is de liefde voor de biologische bedrijfsvoering ontstaan?
We houden van biologisch boeren omdat we iets goeds willen doen voor mens, dier en milieu.
We willen met het bedrijf laten zien dat het ook anders kan. Maar in eerste instantie omdat we het zelf mooi en goed vinden.
Jullie hebben ook een terras en een mogelijkheid voor bedrijfsuitjes. Dus bij jullie kun je koeien knuffelen?
Je kunt bij ons koeien knuffelen en ook kalfjes, hoewel ze vanaf april natuurlijk weer buiten lopen.
Wat een druk bestaan! Gaan jullie weleens op vakantie?
We gaan af en toe een weekend weg. Dit is wel een heel georganiseer maar af en toe wel lekker om ook even je blik ergens anders op te richten.
Deze boer heeft zijn vrouw al gevonden? Hoe groot is de familie?
Ons gezin bestaat uit Martin, Jolanda, Elte, Geuko en Hannelore.

Thank you! Jolanda Roggeveld!

Een filmpje van deze kaasmakers

Dit filmpje is door de familie zelf gemaakt. Je kunt deel 2 op Youtube bekijken.

RTVNoord maakte een leuk verslag van het wel en wee op de biologische boerderij van de familie Wiersema

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik Boerderij ‘Kleikracht’ vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.