Ecogrill

Een barbecue testen, dat is aan ons wel besteed! In de zomer eten we graag buiten en buiten koken hoort daar ook bij. Op de barbecue kun je immers meer leggen dan alleen (biologisch) vlees. Wat dacht je van groentespiesjes, gepofte aardappelen en zelfgemaakte vegaburgers.

De Ecogrill is een nieuwe milieuvriendelijke barbecue. Het is een uitgeholde boomstam van 25 cm. De Ecogrill is gemaakt van elzenhout, gevuld met elzenhoutskool. Hij oogt heel mooi en is gemaakt van 100% natuurlijk materiaal. De adviesverkoopprijs is 10 euro.

De Ecogrill test

Direct na ontvangst wilde mijn zoon van drie de Ecogrill heel graag uitproberen, maar helaas was het er simpelweg het weer niet voor. Maar nu de zon flink schijnt kan eindelijk de Ecogrill uit de (plastic) verpakking. De Ecogrill oogt heel gezellig en is sowieso leuk om mee te nemen naar een tuinfeest of een spontane picknick (wel op een vuurvaste ondergrond zetten). Qua uitstraling wint de Ecogrill het duizend keer van een wegwerpbarbecue.

Bij de Ecogrill zit geen rooster. Aangezien dat vaak toch wel handig is zal je on the road iets moeten improviseren met bijvoorbeeld gaas of een eigen rooster meenemen. Wij zijn gewoon thuis dus parkeren het boomstammetje in de barbecue. Je kunt de Ecogrill heel makkelijk aansteken door het aanmaakblokje in de kern aan te steken. Door het model branden de kolen vanzelf goed. Daar heb je dus geen chef-de-barbecue meer voor nodig. En omdat dat zo goed werkt is de Ecogrill ook redelijk snel warm genoeg om te beginnen. De geur is lekker rokerig (daar staat het van oorsprong Scandinavische idee ook om bekend) en het eten wordt heerlijk. Uiteindelijk brandt de Ecogrill behoorlijk lang (toch zeker zo’n twee uren) dus dat maakt het deze opbrand-barbecue nog beter geschikt voor feestjes!

Een stap-voor-stap gebruiksaanwijzing van de eco-grill

gebruiksaanwijzing barbecue eco grill

En een filmpje met een Ecogrill demonstratie:

Dit filmpje is door Ecogrill zelf gemaakt. Ze hebben zelfs hun eigen Youtube kanaal, daar kun je alle filmpjes bekijken.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik Ecogrill vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.