Kerstballen breien

Hoe kun je kerstballen breien? Gebreide kerstballen zijn dit jaar helemaal hip! Bovendien is het leuk om ze te maken en zijn ze kind- en diervriendelijk in de boom. Als ondersteuning mag het boek van Arne Nerjordet en Carlos Zachrison genaamd ‘Kerstballen breien’ niet ontbreken op de koffietafel. Arne en Carlos zijn mode ontwerpers en zijn dol op breien en haken. Daarom hebben ze dit boek samengesteld met maar liefst 55 kerstballen.

Sfeer, opmaak en uitleg

Ook voor mensen die niet zoveel brei-ervaring hebben is het een mooi boek. Door de prachtige foto’s en typisch Scandinavische achtergrondverhalen is het ook een boek dat je gewoon heel lekker even wegleest. Mocht je nog een cadeau zoeken, dan kun je deze gerust cadeau doen.

Het boek doet een beetje denken aan een goed opgemaakt kookboek waarbij het water je al in de mond loopt bij het lezen. Zo krijg ik nu al zin in de knusse kerstperiode.

Hoe maak je een gebreide kerstbal?

In het boek staat vanaf stap 1 uitgelegd welke materialen en technieken je nodig hebt om kerstballen te breien. Eigenlijk heb je maar vijf gram garen nodig, vulling, breipennen, een weegschaal, een schaar en eventueel een haaknaald, naald en kristallen. Het basispatroon staat in het boek en met behulp van foto’s moet het ook lukken om de ballen goed te vullen. Mocht je nog nooit eerder gebreid hebben, dan kun je het toch gerust proberen want zelfs het opzetten van een steek staat met stap-voor-stap tekeningetjes uitgelegd. Dus ik zeg: aan de slag!

Boek ‘Kerstballen breien’

Boekinformatie:
Uitgever: de Fontein|Tirion uitgevers
ISBN: 9789043914215
Hardcover
144 bladzijden
Eerste druk 2010/ 2011
Oorspronkelijke titel: Julerkuler by Carlos Zachrison and Arne Nerjordet

Koop het boek op bol.com »

Lees ook het artikel op Ecomama ‘Help! Breien is hip’

Psssst… alvast een nieuwtje: volgend jaar is het boek ‘poppen breien’ van dit olijke duo ook te verkrijgen in het Nederlands.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik Kerstballen breien vind. Tot nog toe hebben 4 andere ecomamas een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

 1. Hanne Albering says:

  Geweldig boek. Ik kon meteen aan de slag. De eerste tien ballen zijn klaar! Met glanskatoen en op pennetjes 3. De beschrijving is duidelijk. Ik heb de smaak helemaal te pakken, ga nu op pen 2 met iets dunnere katoen beginnen voor variatie in de maat. Het is helemaal verslavend! Van de pret begin ik ook al aan de pepernoten en chocolademelk.

 2. Anneke Wouters says:

  supercool, dat kerstballen breien! Alles klopt in het boek: de aankleding, het huis… Ik ga zaterdag workshoppen bij izmooizo in rotterdam want in mijn eentje kom ik er niet uit qua patronen 🙂

 3. Bianca says:

  Het boek is echt geweldig! En het breien van de kerstballen is verslavend.
  Bij http://www.funkytyger.nl verkopen ze de echte Arne & Carlos breipakketten met wol van Rauma.
  En volgens mij hebben ze daar nu ook een aanbieding.

 4. Erica Tepper says:

  Hallo, Ik brei ook kerstballen, en ga ook nog aan een project uit het boek ‘Noors breien’ beginnen, ik heb alleen nog niet besloten welke. Ik verkoop de originele wol die in de boeken wordt gebruikt door Arne en Carlos, ook alle wol uit het boek ‘Noors breien’!

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.