Pure Markt

Lekkere boodschapjes, hebbedingetjes, muziek, een draaimolen… op de Pure Markt kun je je prima een dagje vermaken. Het mooiste is dat het allemaal pure en ambachtelijke producten zijn. Laat je dus verrassen door het gevarieerde aanbod en de bijzondere producten die je niet in elk winkel vindt.

Het feest begon een paar jaar geleden in Amsterdam in Park Frankendael, iedere laatste zondag van de maand, en het Amstelpark, iedere 2e zondag van de maand. Maar sinds 2010 komt de markt ook buiten de stadsgrenzen van Amsterdam. Inmiddels zijn Den Haag en Ouderkerk aan de Amstel ook reglematige markt locaties. Alle exacte data en plaatsen staan op de website van de Pure Markt.

Een onderonsje met een pure genieter

Hoe is het idee van de markt ontstaan?
Als bewoners van de Watergraafsmeer miste we een leuke markt met lekkere ambachtelijke etenswaren. Mijn hobby en liefhebberij is inmiddels dus een beroep geworden.
Wie kunnen er allemaal op de markt staan?
Bijzondere ambachtelijke deelnemers op het gebied van eten en drinken en een klein stukje non-food. Biologisch mag maar niet verplicht.
Wat is de beste reden om de markt een keer te bezoeken?
Meer dan 100 unieke deelnemers met producten die elders moeilijk te vinden zijn. Gezelligheid voor jong en oud met muziek, terassen en de leukste draaimolen van Nederland.
Wat is je eigen meest recente aankoop op de markt geweest?
Ik smul van alle lekkere dingen die te krijgen zijn!

Thank you! Trienet Kroon, oprichter!

Een filmpje van dit dagje uit

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik Pure Markt vind. Tot nog toe heeft 1 andere ecomama een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

  1. […] Misschien ben je Groene Baby ook al eens tegengekomen op een markt. Regelmatig showt Groene Baby haar spulletjes op een braderie of markt zoals bijvoorbeeld de Pure Markt. […]

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.