Het robuuste buitenleven

Naar buiten gaan is goed voor je. Ook als het slecht weer is. Maar nu het voorjaar is zie je toch tot we massaal weer het bos en de parken opzoeken. Als volwassene ben je misschien avontuurlijk ingesteld en wijk je wat meer van de paden af. Kinderen doen dat per definitie. Dan is het fijn als je stevige vrijetijdskleding hebt. Het is namelijk zonde als je kleding na een boswandeling allemaal scheuren heeft omdat je langs stekelige takken bent gelopen.

Daarom wil ik echt stevige en robuuste kinderkleding klaar hebben liggen voor onze buitenavonturen. Bijvoorbeeld de robuuste kinderkleding van Engelbert Strauss. Het oogt als een werkbroek, maar ook voor kinderen zijn de vele zakken en vakjes hartstikke praktisch. De reflector strepen zijn altijd handig en de kleding gaat lang mee.

Er is buiten altijd iets te doen, maar hoe vaak zoeken we nog de ongerepte natuur als we buiten zijn? Steeds vaker zijn het onze keurig aangelegde tuinen of parken waar we op een kleedje of stoel van gaan zitten genieten. Terwijl we er als mens juist enorm van opknappen om actief te zijn in de natuur.

Een paar tips om de buitenbeleving nog sterker te maken

Download de geocache app. Dat is echt leuk voor groot en klein. Het gaat vooral om het zoeken en niet zozeer om de schat die je vindt, maar het is echt kicken als je een schat gevonden hebt.

Ga buiten sporten! Als je gaat bootcampen blijf je vaak nog keurig op de paden, maar kies je voor trail running of survival dan ga je al meer in bomen klimmen en kom je op ruigere plekken.

Zoek materialen om een zelfbedachte Do-It-Yourself mee te maken. Dat kunnen bladeren en veren zijn voor een dromenvanger, maar ook takken om versiering aan te hangen of een slinger van herfstbladeren.

Ga ‘bosbaden’. De nieuwste trend uit Japan is Shinrin-Yoku oftewel bosbaden. Het betekent eigenlijk simpelweg dat je het bos in gaat en de natuur helemaal in je opneemt door te ruiken, te kijken en te voelen.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik Het robuuste buitenleven vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.