Zelf een stempel maken

Post met een persoonlijk tintje

Ga je trouwen, wil je eens andere kerstkaartjes of heb ben je verhuisd? Als je veel post gaat versturen is het leuk om de brieven persoonlijk te maken. Maar het is ook wel heel fijn als je die persoonlijke touch kunt kopiëren. Daarvoor kun je heel gemakkelijk zelf een stempel maken. Zet daar bijvoorbeeld jullie initialen in als je gaat trouwen, het nieuwe huisnummer bij een verhuizing of als je een beetje de smaak te pakken hebt gewoon het hele adres. Met behulp van deze tutorial kun je snel, gemakkelijk en goedkoop een sigen stempel maken.

Hoe maak je zelf een stempel?

Zelf een stempel maken is heel gemakkelijk. Je tekent met potlood op een papier een figuur. Vervolgens wrijf je die over een witte vlakke gum. Dan staat op de gum de afbeelding en kun je heel gemakkelijk de witte stukjes met een scherp mesje uitsnijden. De randen er omheen snijdt je ook af. Op de achterkant doe je een beetje lijm en daarop doe je bijvoorbeeld een stukje hout. Jouw zelfgemaakte stempel is nu al klaar. En dan stempelen maar!

Benodigdheden om zelf een stempel te maken

Verzamel de volgende spulletjes voordat je zelf een stempel gaat maken:

  • potlood en papier
  • scherp mesje
  • vlakke gum
  • stukje hout
  • stempelkussen

Have fun!

Een kort filmpje met stap voor stap de uitleg hoe je zelf een stempel kunt maken

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik Zelf een stempel maken vind. Tot nog toe heeft 1 andere ecomama een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

  1. Annemiek says:

    Zelf stempels maken is ook er gemakkelijke en leuk met aardappels (deden wij vroeger thuis wel eens). Ook geschikt voor niet al te kleine kinderen. Het kan met een mesje uit de losse pols of naar eigen ontwerp maar als je een grote aardappel hebt dan kun je ook koekvormpjes in de aardappel drukken en de aardappel daaromheen weghalen. Je kunt ook prima stempelen met verf. Of misschien werkt aardappel wel alleen maar met verf, dat ben ik vergeten.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.