Zomerbanden

Nu de lente is begonnen is het veiliger om over te stappen op zomerbanden. Wist je dat jouw remweg met winterbanden in de zomer veel langer is dan met zomerbanden? En wist je dat er een kwaliteitslabel voor rubber is? Zo vind je dus de meest eco banden.

Wanneer moet je overstappen op zomerbanden?

Je kunt overstappen van winterbanden op zomerbanden zodra het warmer wordt dan 7 graden Celsius. Behalve voor de veiligheid is het ook beter voor je portemonnee om op het juiste moment over te stappen op zomerbanden. Als je namelijk op winterbanden blijft rijden in de zomer verbruik je 15% meer brandstof dan met zomerbanden.

Winterbanden bewaren

We willen onze winterbanden natuurlijk lang mee laten gaan. Winterbanden zijn niet goed te recyclen, dus als we ervoor zorgen dat ze lang mee kunnen sparen we daarmee ook het milieu. Zodra je de zomerbanden eronder hebt gedaan kun je je winterbanden opslaan. Dat kan alleen op een droge, koele en donkere plaats.

Als je autobanden met velgen wilt opslaan kun je ze het beste ophangen of stapelen (niet plat neerleggen). Bewaar je ze zonder velgen, dan is het beter om ze gewoon neer te zetten dus met de band op de grond zoals hij ook onder de auto zit en eens per maand even te draaien. Hang banden zonder velg niet op en stapel ze ook niet plat op de grond.

Tip: markeer de banden door er met een bandenstift op te zetten op welke plaats hij onder de auto heeft gezeten. Zet ook de draairichting erbij en wissel de banden niet van links naar rechts.

Zomerbanden kiezen

Zoals je bij Tirendo Nederland kunt zien zijn er meer dan 70 producenten. Je kunt voor hele goedkope autobanden kiezen, maar vraag je daarbij af of het op lange termijn ook goedkoper is. Zeker bij banden is goedkoop soms duurkoop. Als je zonder al te veel moeite goed voor je banden zorgt en op de juiste manier opslaat kunnen ze echt lang mee.

Foto: Winterbanden worden steeds eerder ingekocht ‘Telegraaf

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!


Je weet nu hoe leuk ik Zomerbanden vind. Tot nog toe heeft niemand anders een beoordeling geschreven. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem!

Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama's er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

0

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij er van vindt.

Je eerste beoordeling wordt niet direct geplaatst, dan wil ik even checken of er geen creeps en spammers op de loer liggen. Maar daarna staat elke volgende door jou geschreven beoordeling direct online.